Tymošenko podnikal legálně. Jde o politiku, říká ukrajinský novinář

06.01.2012 19:19

Hostem pořadu Interview ČT24 byl Anatolij Krat, šéfredaktor deníku Ukrajinská gazeta. Vyjadřoval se k azylu, který dnes v České republice získal podnikatel Oleksandr Tymošenko.

Tymošenko podnikal legálně. Jde o politiku, říká ukrajinský novinář
Foto: Filip Jandourek
Popisek: Věznice Pankrác

„Já si myslím, že to je přirozené a logické, že se obrátil na zemi, kterou alespoň částečně zná a kde má majetkový podíl,“ uvedl novinář s tím, že na Ukrajině podnikateli hrozí nebezpečí.

Jde o politický motiv. Ví to Evropa i Česko

„Protože bylo obnoveno stíhání jeho ženy (bývalé premiérky Julije Tymošenkové) z devadesátých let, musel emigrovat kvůli této reálné hrozbě,“ řekl Krat. „Celá věc spočívá v tom, že na Ukrajině je ekonomika zásadně spojena s politikou. Proto nelze tvrdit, že podnikatel Tymošenko nemá k politice žádný vztah,“ dodal.

Tymošenka hájí hlavně v otázce čistoty jeho podnikání. „Tymošenkovi působili v rámci zákona. Měli veškerá povolení, která vydával stát,“ myslí si. „Všechno je politicky motivované. To si myslí Evropa i Česká republika,“ zdůraznil Krat. „Hodnoty, pro které Ukrajinci mrzli na náměstích při Oranžové revoluci, jsou pryč,“ říká šéfredaktor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

4:44 Jejda, pirátské špinavé prádlo. „Řežou se mezi sebou.“ V Praze problém až u soudu

Prozradil pirátský poradce Petr Beneš z pražského magistrátu citlivé informace protistraně, s níž se…