Vláda probere sporné privatizace. MUS prý už znovu nedopustí

26.11.2011 12:23

Vicepremiérka Karolína Peake (VV) a premiér Petr Nečas (ODS) se dohodli na schůzce ministrů, kde by se měly probírat některé kontroverzní privatizace z let 2002 a 2003, u nichž případně končí desetiletá promlčecí lhůta. Konkrétní termín jednání zatím nebyl stanoven.

Vláda probere sporné privatizace. MUS prý už znovu nedopustí
Foto: sap
Popisek: Karolína Peake

Před týdnem se někteří členové vlády a státní zástupci sešli kvůli privatizaci Mostecké uhelné společnosti (MUS), kterou po letech před švýcarský soud dostali tamní vyšetřovatelé. Dohodli se, že se ČR přihlásí k penězům, které Švýcaři zajistili v rámci vyšetřování. Podle dřívějších informací jde v přepočtu celkem o více než 12 miliard korun.

Vše k tématu Mostecká uhelná ZDE

Na další schůzce by se podle Peake měla řešit nejen tato problematika, ale i další "významné kauzy", jako je privatizace Škody Plzeň nebo Ostravsko-Karvinských dolů (OKD). "Tyto případy privatizace jsou datovány mezi léta 2002 a 2003, chýlí se tedy ke konci desetiletá promlčecí lhůta. Je důležité co nejrychleji jednat, aby škoda státu byla co nejmenší," připomněla Peake.

Při zachování nezávislosti orgánů činných v trestním řízení je podle ní třeba zajistit, aby nebyly promarněny příslušné procesní lhůty a aby vyšetřovatelé pro svou práci měli veškeré podmínky.

Čtěte také:
Nečas: Jak postupovat u Mostecké uhelné se rozhodne za tři týdny
Sobotka: Vládní průtahy v kauze MUS nelze pochopit. Žádáme vysvětlení
Peake: Kauza MUS. Místo střely do prázdné branky nás čeká rohový kop

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

17:08 Toto Pavel Novotný nebude číst rád. Z ODS hřmí za kauzu Felix Slováček

Překročil všechny meze, nemá v ODS co dělat. Známý provokatér Pavel Novotný, který je za občanské de…