Voda v Kralupech nad Vltavou začala klesat

04.06.2013 21:55 | Zprávy

Voda v Kralupech nad Vltavou začala klesat. Během dnešního odpoledne ustoupila o 5 až patnáct centimetrů. V 18:00 zasedl opět krizový štáb. ČTK to řekl starosta města Petr Holeček.

Voda v Kralupech nad Vltavou začala klesat
Foto: Jakub Melín
Popisek: Povodně 2013

Kralupy dnes navštívil i premiér Petr Nečas. "Od pana premiéra jsem se dozvěděl, že vláda bude aktivně sledovat opravy v obcích, že vyčlení i určité peníze," řekl Holeček. Vltava v Kralupech kulminovala už dopoledne, odpoledne začala voda klesat o pět až patnáct centimetrů podle lokality.

Vyskytl se i případ rabování

Voda v Kralupech zasáhla nádraží a hlavní pěší tepny. Všechny ulice v centru města jsou zalité vodou. Evakuována jsou ve městě dvě sídliště, nemocnice, domov pro seniory a několik ulic. V pondělí město policie uzavřela, mohou do něj vjet už jen obyvatelé a jejich příbuzní, kteří jim pomáhají s evakuací. Obyvatelům bylo poskytnuto náhradní ubytování na zimním stadionu, v internátu učiliště, ve školách nebo v přilehlých obcích, které nabídly svá ubytovací zařízení. Vyskytl se tam už i případ rabovaní.

Povodňová situace se ve středních Čechách dnes odpoledne začala zlepšovat. Většina řek a potoků už kulminovala a města začínají sčítat škody. Kritická situace nadále přetrvává v Mělníku, kde by Labe mělo kulminovat kolem 21:00 a hrozí přetečení hrází.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: čtk, mp

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

10:45 Za horší „Plzeň“ než v Německu si můžeme sami. Pivovar vysvětlil

„Je plzeňské pivo pro Němce odlišné oproti tomu pro Čechy?“ Právě tato otázka v posledních dnech roz…