Vondra: Bez „Magora“ by byl boj s bolševikem mnohem těžší

11.11.2011 8:28

Ministr obrany Alexandr Vondra (ODS) má za to, že kdyby nebylo básníka, publicisty a výtvarného kritika v jedné osobě Ivana Martina Jirouse, boj s bolševikem by byl mnohem těžší. Za svou organizátorskou a uměleckou činnost, kterou provozoval navzdory cenzuře společenského života v době normalizace, byl pětkrát trestán soudem k odnětí svobody.

Vondra: Bez „Magora“ by byl boj s bolševikem mnohem těžší

Tištěná média dnes v hojné míře reflektují úmrtí bojovníka undergroundu Ivana Martina Jirouse. Smutek prožívá i ministr obrany Alexandr Vondra (ODS), který pro ParlamentníListy.cz Jirouse přirovnal k veteránům. Učinil tak v den výročí konce první světové války, který si připomínáme jako den všech bojovníků.

Za mřížemi osm a půl roku

Vondra má za to, že kdyby nebylo básníka, publicisty a výtvarného kritika v jedné osobě, boj s bolševikem by byl mnohem těžší. Za svou organizátorskou a uměleckou činnost, kterou provozoval navzdory cenzuře společenského života v době normalizace, byl pětkrát trestán soudem k odnětí svobody, často podle vykonstruovaného paragrafu 202 - výtržnictví, odseděl si celkem osm a půl roku.  

„Jsem z toho smutný, padl bojovník. Magor zemřel v předvečer dne veteránů. Jako jeho kamarád i jako ministr obrany se hluboce klaním před památkou veterána undergroundu, který beze zbraně a na hranici sebeobětování pomohl porazit bolševika. Kdyby nebylo Magora, měli bychom to všichni daleko těžší," napsal serveru ParlamentníListy.cz Vondra.

Více:

„Magor" Jirous byl po 38 letech prohlášen nevinným 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp, tom

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…