Za zametení silničního přestupku Knížete z Hluboké čelí žalobě dvě úřednice i policista

10.01.2012 22:41

Člen jihočeské ODS Pavel Dlouhý, přezdívaný Kníže z Hluboké, se proháněl v autě rychlostí 164 kilometrů v hodině po silnici s devadesátkou. Jiný řidič by přišel na půl roku o řidičák, Dlouhý se však díky dvojici úředníků a policistovi trestu i pokutě vyhnul. Za zametení přestupku teď zřejmě půjdou před soud.

Za zametení silničního přestupku Knížete z Hluboké čelí žalobě dvě úřednice i policista
Foto: Zbyněk Pecák
Popisek: Premiér Petr Nečas

Vlivný podnikatel a místostarosta obce Hluboká nad Vltavou se na silnici v Písku překročil maximální povolenou rychlost o celých 54 km v hodině.  Písecký městský úřad ale nebyl schopen jeho případ vyřešit v roční zákonné lhůtě, proto přestupek nakonec zůstal nepotrestán.

Úřednice, která za promlčení trestu údajně nese odpovědnost, svou vinu odmítá. Přestupek prý pouze na žádost Dlouhého předala radnici do Týna nad Vltavou a to je prý běžný postup. Proč podnikatel žádost podal ale není jasné, s novináři totiž nekomunikuje.

Policista i úřednice čelí obvinění z uplácení, přijetí úplatku a zneužití pravomoci veřejného činitele. "Státní zástupce návrh na podání obžaloby nyní načítá a o dalším postupu by chtěl rozhodnout do konce ledna," uvedla k případu pro server Aktuálně.cz mluvčí pražských žalobců Štěpánka Zenklová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jhe

Ing. Vojtěch Munzar byl položen dotaz

Zisk

Tvrdíte, že na zisku není nic špatného. Neprotiřečíte si? Protože byla to vaše vláda, která zavedla daň z mimořádných zisků. Naopak jsem si nevšiml, že byste nějak zásadně odstranili všudypřítomnou byrokracii, což jste před volbami slibovali. A další dotaz. Existuje podle vás nějaká hranice, kdy je ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

4:44 Odložené Vrbětice: „Policie se zachránila.” Obvinění Koudelky

Zdaleka ne všichni dotčení hráči se smířili s policejním konstatováním o konci vyšetřování výbuchů v…