Žalostná Partie. Televizi Prima nepomohli ani lídři Nečas se Sobotkou

05.09.2011 13:49

První poprázdninová Partie, diskusní pořad televize Prima, zaznamenal historicky jeden ze svých nejhorších výsledků sledovanosti. Ačkoli se jí zúčastnil lídr nejsilnější strany koalice Petr Nečas a předseda nejpočetnější parlamentní strany Bohuslav Sobotka, tak se na pořad dívalo jen 159 tisíc diváků.

Žalostná Partie. Televizi Prima nepomohli ani lídři Nečas se Sobotkou

Ještě nikdy se na diskusní pořad Partie moderovanou na TV Prima Janem Punčochářem nedívalo tak málo diváků jako první záříjovou neděli letošního roku. Z dat ATO - Mediaresearch, která pro ParlamentníListy.cz zpracovala MÉDEA, a.s. ve spolupráci s MÉDEA RESEARCH, k.s. vyplývá, že na pořad dívalo jen 159 tisíc diváků při podílu na sledovanosti 11,6 procenta.

Od listopadu 2009, kdy Partii moderuje právě Punčochář, je to vůbec nejhorší dosažený výsledek, když dosavadním minimem bylo 176 tisíc z roku 2010. Výsledek je to o to překvapivější, že na první Partii po prázdninách získala televize jako hosty premiéra Petra Nečase z ODS a předsedu ČSSD Bohuslava Sobotku, tedy lídry dvou nejsilnějších parlamentních stran.

Takhle hluboko se Partie ještě nepropadla

Přitom ve druhém čtvrtletí se sledovanost Partie pohybovala nejčastěji kolem čtvrt milionu diváků a jen dvakrát těsně spadla pod hranici 200 tisíc diváků. Ještě lépe na tom byl pořad v prvním čtvrtletí, především poslední únorovou neděli, kdy bylo na ministra financí Kalouska v konfrontaci s předsedou ČMKOS Jaroslavem Zavadilem zvědavo rekordních 430 tisíc diváků.

Soukromá televize si může nejnovější propad sledovanosti Partie vysvětlovat posledním skutečně letním víkendem, který mohl účast diváků u obrazovek ovlivnit. Nebo přiznat, že pořadu chybí dynamika a nápady. Vždyť veřejnoprávní televize v tu samou neděli s obdobným typem pořadu nezaznamenala.

Více diváků než Prima měla i druhá hodina OVM

Česká televize měla v nedělních Otázkách Václava Moravce jako hlavní hosty ministra zahraničí a předsedu TOP 09 Karla Schwarzenberga a jeho stínový protějšek z ČSSD Lubomíra Zaorálka. Na první část OVM se dívalo 397 tisíc lidí s podílem na sledovanosti 23,3 procenta dohromady na ČT1 a ČT24, druhou část pak už jen na ČT24 207 tisíc diváků s podílem 12 procent, což je pořád více než Partii.

K věci:

Moravec udržel v březnu standard. Naopak Partie zažila sešup 

Odborář na Primě vmetl Kalouskovi do obličeje "svinstvo". S úsměvem 

Hohoho, hahaha. Tak se premiér na Primě vysmál Bártovi 

Foto - koláž: Hans Štembera

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jih

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

8:46 30 000 Kč pokuta za zákaz Ukrajincům. Mezitím další rvačka. „Policie ČR nepřijela.“

Ukrajincům vstup zakázán, demolují nám diskotéku. Tak se nedávno vyjádřil IMC Music Club ve východoč…