Ženy musí povinně do vedení firem, zní z EU. ODS je proti

21.11.2013 13:20

Europoslankyně Andrea Češková z ODS upozorňuje na skutečnost, že Evropský parlament schválil v první čtení směrnici, podle které by mělo v dozorčích radách podniků kotovaných na burze do roku 2020 zasedat 40 % žen. Občanští demokraté jsou proti. Češková má za to, že by si podobné kvóty měl upravovat každý členský stát sám, pokud o ně stojí.

Ženy musí povinně do vedení firem, zní z EU. ODS je proti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka EU

"Ženy se byznysu účastní celá léta. Mají svou kariéru a později si pořídí rodinu, takže musí řešit sladění rodinného a profesionálního života. To je pro ně obtížné, ale tomu tato legislativa nikterak nepomůže. Skutečně nevěřím tomu, že nařízení shora jakéhokoliv typu, nota bene legislativní, dokáže splnit cíl, kterému já jinak samozřejmě fandím," podotýká Češková ke směrnici EP.

Ačkoli vítá otevření diskuse na téma většího zapojení žen v řízení firem, má za to, že by si o případných kvótách měly rozhodovat jednotlivé členské země EU, tak jak se to stalo např. v Německu. O návrhu teď budou jednat členské státy v Radě EU a nelze vyloučit, že v řadě z nich narazí směrnice na odpor. Výhrady už vyjádřila právě Česká republika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

10:52 Biden třikrát denně pleny. Už aby vyhrál Trump. Rusáci z Ukrajiny neodejdou. Český dvojitý agent promluvil

„Poopravil jsem své názory. Už nejsem tak zapřisáhlý amerikanofil jako v osmdesátých letech. Možná, …