„100kg hovado smýká 50kg holkou po zemi!“ Brutální incident před Strakovkou otřásá sítěmi

05.08.2023 14:47 | Monitoring

Slovní potyčka před Úřadem vlády vyústila ve rvačku. Ivanu Smetanovi z KTV LIVE včera před Strakovou akademií žena vyrazila z ruky mobil. Smetana ji následně složil na zem. Do příjezdu policie na ní spolu se svými příznivci klečel. O násilí na ženách se dle jeho slov nejednalo. „Takhle se žena nechová,“ hájil Smetanu další z jeho spřízněnců z KTV LIVE.

„100kg hovado smýká 50kg holkou po zemi!“ Brutální incident před Strakovkou otřásá sítěmi
Foto: Repro Twitter
Popisek: napadení ženy před úřadem vlády

Ivan Smetana z amatérského audiovizuálního zpravodajského a žurnalistického projektu KTV LIVE je spojován s šířením dezinformací. Dne 4. července se zúčastnil rvačky před Strakovou akademií.

Dle videí, které on spolu se svými společníky točil, se popral s mladou ženou. Slovní potyčka s ženou v zelené košili vyústila v násilný incident. Žena Smetanovi z ruky vyrazila telefon, kterým ji natáčel. Mobil spadnul k zemi a chvíli proto z videa není zřejmé, co přesně se mezi Smetanou a ženou odehrává. O pár vteřin později však mobil někdo zvednul ze země a následně jej namířil na Smetanu, který ženu držel na zemi zalehnutou. „Zavolejte policajty!“ křičel mezitím na ostatní, žena dle jeho slov „přišla provokovat“.

Žena se na zemi snažila bránit, přičemž opakovala, že se jí špatně dýchá a je jí na omdlení. Smetana svůj stisk nepovoloval. Žena se i nadále pokoušela ze sevření vysvobodit, a tak se ke Smetanovi přidal další z lidí stojících před Strakovou akademií. Smetana vykřikoval, že mobil stál 35 tisíc korun.

Z délky videí vyplývá, že ženu držel násilím na zemi minimálně tři minuty. Když se stále bránila, rozhodla se další ze Smetanových spřízněnkyň, že si na ni sedne, aby jí zablokovala nohy. „Přestaň, ne? Seš normální?“ křičeli na ženu, když se snažila si uvolnit nohy, na kterých jí Smetanova spřízněnkyně klečela. „Toč to, toč to,“ opakoval i nadále Smetana.

„Fyzicky jsi ho napadla ty, krávo,“ ulevil si další muž postávající v blízkosti. Žena se bránila slovy, že vyrazit někomu mobil z ruky není fyzický napadení. Smetana jí na to s klidem odpověděl: „Neboj se, já tady mám záznamy.“

Na pomoc ženě nikdo nepřišel. Ze Smetanova sevření ji dostali až policisté, kterým Smetana znovu zopakoval, že ho žena fyzicky napadla a dokonce poškrábala.

„V žádném případě nejsem ten, který mlátí ženské. Protože to, co sem posíláte, nemá s ženskou nic společného,“ řekl Smetana na svou obhajobu v dalším ze zveřejněných videí, v němž mluvil k Miroslavu Kalouskovi a k ministru vnitra Vítu Rakušanovi. Ve videu dále ukázal svá zranění. Na obličeji měl drobné škrábance, ukázal i své odřené lokty a několik svědků. Rakušan by dle jeho slov měl vyřešit „stalking vůči KTV LIVE a jeho osobě“.

Ten večer z KTV LIVE zveřejnil Smetana další video na obhajobu svého chování, kde znovu zopakoval, že ženy nemlátí. Muž, který se na videu vyskytoval spolu s ním, mu dal za pravdu slovy, že „takhle se žena nechová“. „Ivana napadla. Za to následné, co se stalo, si může sama,“ doplnil ještě muž, jenž byl dle svých slov incidentu přítomen.

Smetana dále zmínil, že měl dojem, že žena bude chtít utéct, proto ji takto držel na zemi. „Mobil KTV LIVE je citlivé zařízení, které stálo 35 tisíc,“ vysvětlil znovu.

Spolek Illumicati, který se dle popisku na sociálních sítích zabývá „bojem proti dezolátům a dezinformacím na internetu“, ten den vyzval své sledující, aby před Strakovu akademii dorazili. „Illumicati Special Forces žádá všechny sledující, aby dnes přišli mezi 16-17h na kontrolu petice, která se pořádá před Strakovkou. Nebudeme jen přihlížet. Přijďte se svou podporou!“

Následně na síti X (Twitter) zveřejnili příspěvek, ve kterém odsoudili napadení svých příznivců Ivanem Smetanou a násilí na ženách. Ministra vnitra Víta Rakušana i Policii ČR v příspěvku prosí o zásah proti Smetanovi. „Prosím o okamžitou reakci a zásah proti tomuto muži, který ohrožuje nejen svobodu slova a demokracii, ale už i zdraví a život našich spoluobčanů,“ stojí v příspěvku s dodatkem, že „násilí není formou protestu“.

K incidentu se vyjádřil i europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL). Ivana Smetanu odsoudil coby ubožáka. „Ten, kdo škrtí ženu, omezuje její svobodu a mlátí ji s tím, že mu vyrazila při konfliktu mobil, je pro mě naprostý ubožák, který nemá ve slušné společnosti co dělat,“ napsal na síti X (Twitter). Podle Zdechovského je třeba otevřít diskusi o dezinformacích i o chování ministra vnitra Víta Rakušana a ministra spravedlnosti Pavla Blažka.

Na apel Zdechovského reagovala Policie ČR skrze svůj oficiální twitterový účet. Aktuálně se zabývá vyhodnocováním kamerových záznamů z celého incidentu před Úřadem vlády. „Hrubé a surové jednání, ať už vůči komukoliv, není v pořádku a je neakceptovatelné. Již jsme vyslechli jednoho z aktérů, hovořili jsme se svědky a vyhodnocujeme kamerové záznamy. Po prověření všech okolností buď zahájíme úkony trestního řízení, nebo věc předáme správnímu orgánu.“

Ženou, s níž se Smetana dostal do konfliktu, je Tereza Hofová. Na svém facebookovém profilu má u úvodních informací o své osobě popisek „provokaTerka“ a pochází z Brna. Se Smetanou se včera střetla nikoliv poprvé. Konfliktu předcházel už incident z 2. srpna. Sama video z něj sdílela na twitteru spolu s prohlášením, že nebyla „pod vlivem“.

Smetana se Terezu Hofovou na videu snažil odstrčit židlí. „Já jsem agresivní? Vy neumíte nic jiného než stalkovat, poslal vás Pavel Novotný,“ zlobil se Smetana na Terezu Hofovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Lucie Kroutilová

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Konflikt, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJirka Nový , 05.08.2023 18:25:01
Takže se budeme hádat a prát mezi sebou, místo abychom vzali do ruky hole a šli vyházet z oken ty vládní zločince. Takové konflikty jim pomáhají odvádět pozornost od jejich zločinů proti národu.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

15:16 Prigožin „žije“? Vyneseny silné informace

Kam zmizeli žoldnéři wagnerovců? Zdá se, že kremelský vládce Vladimir Putin nadále dokáže efektivně …