„34,99 % Babišových d*mentů.“ Umělec se dočkal odvety. Už prý šlápl vedle

17.01.2023 10:14 | Ze sítí

Už víme, kolik procent národa je dementních: 34,99 %, uvedl po prvním kole volby prezidenta hudebník Jan Páleníček. Odkazoval se tím na volební výsledek Andreje Babiše. Tím dle člena Rady pro rozhlasové a televizní vysílání Vadima Petrova možná přestoupil zákon. Ozval se i další umělec, herec Jiří Mádl. Ten zmíněnou volební skupinu chce rovnou „vychovávat“.

„34,99 % Babišových d*mentů.“ Umělec se dočkal odvety. Už prý šlápl vedle
Foto: FCB
Popisek: Andrej Babiš na autogramiádě

Anketa

Kdo má větší „škraloup“ z dob minulého režimu?

6%
89%
hlasovalo: 30796 lidí
Generál Pavel vyhrál první kolo prezidentské volby s 35,4 procenta všech hlasů, hlasovalo pro něj dle údajů Českého statistického úřadu celkem 1 975 056 voličů. Ovšem pro jeho konkurenta Andreje Babiše hlasovalo 34,99 voličů, v přesných číslech 1 952 213 voličů.

Že má Andrej Babiš takovou podporu, se jeho odpůrcům nelíbí. Například herec Jiří Mádl na instagramu prohlásil: „Já myslím, že to dopadne dobře, ale zároveň je třeba pochopit, že 35 % našich občanů opravdu potřebuje mediální výchovu a je třeba počítat s jejich ztracením se v novým, přezdrojovaným světě.“

Po sociálních sítích se také šíří tento výrok: „Zeman kdysi prohlásil, že třetina národa je dementních. Po včerejšku máme zpřesňující údaj: je jich 34,99 %.“

U hudebníka Jana Páleníčka si těchto slov všiml člen RRTV a taktéž hudebník, Vadim Petrov. A považuje je za hraniční. V českém zákoníku je totiž uvedeno: „Kdo veřejně podněcuje k nenávisti k některému národu, rase, etnické skupině, náboženství, třídě nebo jiné skupině osob nebo k omezování práv a svobod jejich příslušníků, bude potrestán odnětím svobody až na dvě léta.“

„Že tady bude někdo argumentovat Zemanem, jeho věc, ten svou historickou roli prohrál a jeho osud je osudem starého, opovrhovaného muže. Tohle není post o Zemanovi, ale o chování elit. Vybavil se mi obrázek nacistů, jak skvěle hráli na klavír nebo housle,“ nesouhlasí s podobnými výroky Petrov, který se proti fanatismu některých Pavlových příznivců vyslovil už dříve.

Kromě útoků a pohrdání Babišovými voliči se vyskytují i útoky na Babišovu národnost. Na pražském Újezdě se objevil plakát spolku Dekomunizace o Babišovi se slovy: „Dalšího Čechoslováka už ne!“ Kromě Babiše je na plakátu komunistický prezident Gustáv Husák. Dodejme, že spolek Dekomunizace se podílel na vzniku kontroverzní koláže umístěné na Ministerstvu vnitra.

Taktéž tento plakát vzbudil negativní reakce. „Na Újezdě visí billboard Dekomunizace.cz, kde jsou dvě fotky Husáka s Babišem a slogan, že nechceme na Hradě dalšího (Čecho)Slováka. Pardon, ale mě to prostě sere a nemyslel jsem si, že se něčeho takovýho z týhle strany dočkám,“ komentoval plakát Jindřich Šídlo.

„Jestli mi něco je fakt bytostně nepříjemné, je to útočení na Babiše pro jeho slovenský původ. Slováci jsou jedna z nejpočetnějších menšin a tohle je nízké. On není Husák, rozhodně ne proto, že by byl Slovák. Taková korelace je nejen kontraproduktivní, ale i nízká. Je mi líto,“ odsoudila tuto linii útoku novinářka Apolena Rychlíková.

„200 metrů od místa, kde bydlím se svou slovenskou manželkou. Jestli se pánové z Dekomunizace snaží udělat nevoliče, jdou na to dobře,“ zhodnotil plakát Jan Vrobel, marketér dříve spojený s Piráty. „Spolku Dekomunizace bych rád vzkázal, že na prezidenta kandidují samí rodilí Čechoslováci. Nejstarším rodilým Čechům je teď teprve 30 let. A taky že jsou naprostí kreténi,“ vzkázal pak pardubický zastupitel za Piráty Dominik Bečka.

K odsouzení spolku Dekomunizace se připojil také novinář Deníku Referendum Radek Kubala, který prohlásil, že spolek plodí „nejdebilnější kampaně“.

A o této kampani zazněly i horší věci, například obvinění z rasismu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: kas

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Zvláštní..., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusemirek.53 , 17.01.2023 11:30:49
Dekomunizace a podporují na hrad bývalého kovaného komunistu, který dokonce komunistům věrnost přísahal. Podle jakéhosi Páleníčka jsem dement, ale proti němu si připadám jako génius. A Mádl? Ten již několikrát prokázal, že převychovat potřebuje především on, protože slušného vychování se mu v mládí pravděpodobně nedostávalo.

|  15 |  0

Další články z rubriky

„Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

19:36 „Už neočkujte.“ Zoufalství a mlčení po propadu porodnosti. Už nelze přehlížet

Dva roky po sobě poklesl v Česku počet narozených dětí přibližně o deset tisíc, což činí úbytek zhru…