"Alláh tě dostane.“ Tři ženy v Londýně pořezaly učitelku. Teror to není, sdělila policie

08.06.2017 8:17

Příznivci mírumilovného islámu včera v Londýně rozpoutali další násilný incident, jehož obětí se stala učitelka mateřské školky. Žena byla napadena cestou do práce třemi „dívkami asijského vzezření“.

"Alláh tě dostane.“ Tři ženy v Londýně pořezaly učitelku. Teror to není, sdělila policie
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace Muslimové proti terorismu. Předtím se několik muslimů zúčastnilo křesťanské bohoslužby v kostele Nejsvětějšího Srdce Páně

Jak píše britský deník Daily Mail, třicetiletá oběť právě šla po ulici Wanstead High Street v severovýchodní části Londýna do práce, když byla zezadu napadena třemi muslimkami. Jedna z nich ji bodla do ramene vysunovacím nožem na řezání kartonů a další ji poté srazily k zemi, kde do ní kopaly a na několika místech těla ji pořezaly nožem. Při násilném útoku navíc pokřikovaly „Alláh tě dostane“. Policie přesto nepovažuje incident za teroristický útok.

„Katie byla po útoku velmi otřesená a emotivní. Nyní je v nemocnici, kde jí lékaři zašili řezné rány a ošetřili zlomená žebra. Měla by být poté propuštěna do domácího ošetřování. Podle toho, co vím, tak byl útok rozhodně nevyprovokovaný a naše kolegyně se s útočnicemi neznala. Šlo o náhodný útok, kdy se oběť ocitla v nesprávný čas na nesprávném místě. Ani na sobě neměla v tu dobu školní uniformu. Vůbec neví, proč to ty muslimky udělaly,“ říká ředitelka školky Karrien Stevens.

„Když Katie dorazila celá pořezaná a potlučená do práce, nemohli jsme tomu vůbec uvěřit. Hned jsme zavolali policii. Je to skutečně děsivé. Nečekáte, že se něco takového stane poblíž místa, kde bydlíte nebo pracujete,“ dodala ředitelka. Další z kolegů napadené ženy popsal, že Katie byla sražena k zemi, a i když se nebyla schopna bránit, tři muslimské útočnice do ní stále kopaly a řezaly zmiňovaným vysunovacím nožem na kartony.

„Bude v pořádku, ale je samozřejmě v šoku. Když přišla, tak plakala,“ dodal nejmenovaný kolega. Školka byla uzavřena a nemohl ji nikdo opustit. „Mojí snoubence a našemu dítěti bylo řečeno, že školku nemohou opustit kvůli násilnému útoku, který se udál jen pár minut od školky. Myslel jsem jen na to, jak je oba dostat do bezpečí. Co jsem zaslechl, tak policie pachatele nemá. Nejdřív se hovořilo o tom, že šlo o nějaký gang,“ uvedl jednatřicetiletý Paul Ashmore.

Není doposud jasné, jestli je incident vyšetřován jako zločin z nenávisti. Ani není doposud zcela jasné, jestli se oběť se svými trýznitelkami znala. Policejní vyšetřovatelé okamžitě pročesali blízké okolí, ale zatím nedošlo k žádnému zatčení. „Záchranná služba dorazila na místo asi za šest minut. Přímo ve školce proběhlo první ošetření a poté byla oběť odvezena do jedné z nemocnic v severovýchodním Londýně,“ konstatoval pouze mluvčí policie.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

17:40 Největší zločiny. Turek se u Xavera rozjel. Hlavně o tom, kdo ho bude podporovat

Filip Turek je superlídrem koalice Přísahy a Motoristů do Evropského parlamentu, podnikatel a někdej…