„Asi jela na detox.“ „Komedie.“ Na Vaňkovou se to sype

11.08.2023 7:05 | Monitoring

Komedie pokračuje. Tak někteří politici komentují kokainovou aféru brněnské primátorky Markéty Vaňkové (ODS), která včera oznámila, že test na drogy, který si nechala udělat v laboratoři v souvislosti s kauzou fotografie, na níž je zachycena s bílým práškem, byl negativní. Dělání si testu ale například Robert Šlachta z hnutí Přísaha či poslanec Jiří Mašek (ANO) považují spíše za výsměch a měla by ze své funkce odstoupit.

„Asi jela na detox.“ „Komedie.“ Na Vaňkovou se to sype
Foto: Facebook Petra Fialy
Popisek: Primátorka Brna Markéta Vaňková s drogami, které si prý nepamatuje

Kontroverzní fotografie, na níž je společně se svým náměstkem Robertem Kerndlem zachycena u bílého prášku připomínajícího kokain, vznikla podle Vaňkové před dvěma nebo třemi lety.

Aby Vaňková i náměstek Kerndl vyvrátili podezření, že si společně dávali kokain, absolvovali v toxikologické laboratoři Fakultní nemocnice u sv. Anny v Brně test na drogy a ve středu oznámili, že přinesl negativní výsledek, informoval server iDNES.cz.

Ke kauze se vyjádřil Robert Šlachta (Přísaha), který se Vaňkové pro test na drogy na Facebooku vysmál. „Tak to si dejte. Vaňková si udělala test na drogy a vyšel jí negativní. No bodejť by ne, když před ním odjela na týden na dovolenou. Asi na detox. A pak slavně podstoupila test z moči. Z krve poznáte kokain přibližně jeden až dva dny, v moči tři až čtyři dny. Proč nešla na test hned? A proč až teď, týden od vypuknutí kauzy?“ pozastavuje se.

„Takový test je jen laciné PR, primátorka by měla odstoupit i vzhledem k tomu, že na dané fotce byly vidět jak drogy, tak peníze. No, ale její odéeska ji, jak vás asi překvapí, podržela a primátorkou zůstává, není se čemu divit,“ doplnil Šlachta, bývalý policista.

Opoziční poslanec Jiří Mašek testy na drogy označil rovnou za komedii. „Tak nám Vaňková podstoupila po dovolené test na drogy. Zpátky do kanceláře se v pondělí po dovolené vrátila brněnská primátorka Markéta Vaňková a její náměstek Robert Kerndl (oba ODS). Do pracovního režimu se zapojili poprvé od skandálu s fotografií, která oba zachycuje ve zjevně veselé náladě s bílým práškem.

Aby rozptýlili vzniklé pochybnosti, oznámili v pondělí, že podstoupili laboratorní testy na drogy. Jak se říká, ‚vlk se nažral a koza zůstala celá‘. Komedie pokračuje. Jasně že bude negativní. Přece se nenechám dobrovolně testovat, dokud si nepotvrdím, že jsem čistej,“ glosuje situaci Mašek, který rovněž uvedl, že zůstává v moči 3–4 dny; ve vlasech 90 dní; v krvi 1–2 dny.

„A tady zpovykaná politička je nachytaná ve skupině, která si dává lajničku, a krom ‚ponižujícího‘ testu na drogy po krátké neplánované dovolené se jí nic nestane. Policii nezajímá, kde se ty drogy vzaly. Směšné,“ dodává Mašek na závěr svého komentáře.

V souvislosti s tím, zda náměstek Kerndl užívá drogy, se také na netu šíří jeho odpověď novináři během tiskové konference, kdy dotazován, zda má zkušenost s tvrdými drogami, je ale vyhýbavá. „Pan náměstek odpoví tak, jak občas pan náměstek odpovídá – pan náměstek není určitě svatým mužem,“ uvádí Kerndl. Na další otázku, zda to znamená, že se dostal do situace, kdy jsou před ním drogy, Kerndl opakovaně uvádí: „Dívejte, znovu říkám, pan náměstek Robert Kerndl není svatým mužem.“

Brněnský klub zastupitelů Společně a oblastní rada ODS Brno-město přijaly vysvětlení primátorky Markéty Vaňkové (ODS) i jejího náměstka Roberta Kerndla (ODS) týkající se fotografie ze sociálních sítí, na níž jsou zachyceni s bílým práškem, a vyjádřili jim tím podporu.

Primátorka televizi Nova řekla, že neví, zda je fotka skutečná, nebo jde o fotomontáž. Mohla by podle ní pocházet ze setkání s náhodnými lidmi v centru Brna před dvěma třemi lety.

„Byli jsme na společenské události, která se protáhla do nočních hodin, a když jsme se vraceli, narazili jsme v centru na skupinu mladých, veselých lidí, se kterými jsme se dali do řeči a strávili s nimi několik desítek minut,“ řekla.

 

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Domnívám se,, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseObčanFranta , 11.08.2023 8:21:56
že stejně jako pracovník ve fabrice nesmí chlastat alkohol na pracovišti nebo přijít ožralý do práce, kdy má právo zaměstnavatel učinit příslušná opatření, měl by existovat i ve státní správě orgán, který bude kontrolovat zákaz požívání alkoholu a omamných látek na pracovišti. Takto by zkontroloval lidi, byť i namátkově, od poslanců, přes krajské až po místní úřady, přes státní a polostátní podniky přes armádu po policii. Jasně, na místě je otázka, kdo by kontroloval tento orgán, že?

|  12 |  0

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…