„Banda karvinských rusofilních kreté*ů.“ Výjezd Rakušana a drsný „doprovod“ z ODS

22.01.2024 22:15 | Monitoring

Řeporyjský starosta Pavel Novotný se opřel do lidí v Karviné, kteří přišli na dnešní debatu ministra vnitra a předsedy hnutí STAN Víta Rakušana a nešetřili jej pro jeho postoj vůči Rusku a vyvěšování plachty Putina ve vaku na mrtvoly. Novotný nešetřil přízvisky jako „rusofilní kreténi“ před Rakušanem naopak smekl.

„Banda karvinských rusofilních kreté*ů.“ Výjezd Rakušana a drsný „doprovod“ z ODS
Foto: ČT24
Popisek: Ministr vnitra Vít Rakušan při debatě Bez cenzury v Karviné

U mikrofonu při dnešní debatě v Karviné lidé pokládali Rakušanovi otázky velmi emotivně a bez servítek. Vůbec největší rozruch vzbudilo téma Ukrajina. „Pane Rakušane, já bych se chtěl zeptat, proč tak vehementně podporujete fašistický kyjevský režim na úkor těchto občanů? A jakou finanční a vojenskou pomoc jste poslali, když americký agresor vraždil lidi v Iráku, v Sýrii, v Libyi, v Jugoslávii. Jak jste pomohli těm lidem?“ zněl jeden z dotazů směrem k ministrovi, který opět doprovázel hlasitý křik a pískot.

Ministr zdůraznil, že agresivním režimem, který napadl stát, který se brání, není Ukrajina, ale Rusko. „Máme tady oběť, kterou je Ukrajina, máme tady agresora, kterým je Rusko. Je potřeba odvážně říct, že pokud se teď nepostavíme za Ukrajinu a nepomůžeme, tak se to může otočit proti nám. Rychle jsme vytěsnili vzpomínky na rok 1968, že se Rusko jako takové chovalo agresivně k našemu státu,“ uvedl šéf hnutí STAN.

Během debaty v Karviné pak Vít Rakušan přiznal, že svědomí ohledně vyvěšení Putina v pytli na mrtvoly zpytuje: „Určitě zpytuji svědomí, jestli jsem to měl udělat. Debata o tom, jestli tohle mělo být na Ministerstvu vnitra, to je určitě to, kde svědomí zpytuji, samozřejmě i od spousty mých přátel jsem slyšel, že to sem nepatří. Ale pokud budeme popírat fakt, že Putin se svým režimem a agresí je vrah žen a malých dětí na Ukrajině... tak se neshodneme,“ pokračoval Rakušan, který byl za své vyjádření odměněn hlasitým pískotem.

Přítomní následně skandovali proti Rakušanovi heslo „fašista, fašista, fašista“ a křičeli „fuj“.

Starosta Řeporyjí, který dlouhodobě vystupuje proti Rusku, se neudržel a do Karviňáků se na platformě X zostra pustil, a jak je zvykem, ani on nešetřil nadávkami.

„Banda karvinských rusofilních kreténů. Klobouk dolů před Rakušanem,“ poznamenal na adresu lidí z Karviné, kteří nesouhlasili s podporou Ukrajiny a odsoudili Rakušanovy protiruské aktivity.

Sám by si podle svého vyjádření přál, aby byl s podobnými otázkami konfrontován. „Přišli by i na mě? Asi ne. Nebo jo? Budu tam teď soukromě a pak kongres. Chystám setkání s fans v Ově. Že bych zajel i za debily do Karviné?“ dodal řeporyjský starosta.

 

 

Jeho fanoušci jej v takovém nápadu podpořili.

„Za mne byste Karvinou dal, možná byste svým originálním vystupováním i řadu rychle získal. Šel bych do toho!“ napsal jeden z diskutérů pod příspěvkem Novotného.

I ostatní nešetřili lidi v Karviné, kteří přišli s Rakušanem diskutovat. „Nějak mám dojem, že se nám ta hovada ve společnosti přemnožila,“ stálo v další reakci.

Nemá to chlapec lehké. Demokraticky diskutovat s někým, kdo diskutovat nechce, je sysifovský úděl. Klobouk dolů, ocenil Rakušanovu debatu Bez cenzury Rostislav Geisler.

Další podotkli, že si Rakušan získává svými výjezdy mezi lidi jejich sympatie nebo že nikdo „nemá větší koule“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Natálie Brožovská

Radek Rozvoral byl položen dotaz

Neslibujete nesplnitelné?

Opravdu jde ještě změnit migrační pakt, když ho podezřele narychlo EP před volbami odsouhlasil? A jak chcete zrušit green deal? Jsem pro, ale myslím, že je to nereálný slib.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Názory Řeporyjské žumpy nikoho nezajímají, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusehekate , 23.01.2024 10:28:10
Na druhé straně se ukazuje že vrána k vráně sedá, tím nechci urazit vrány, spíš by dali přirovnat k hyenám, ale i ty jsou v přírodě užitečnější

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

22:30 „Smazal jsem to, omluva nebude, běžte do p*dele.“ Novotný kauzu s rakovinou rozmázl

Doslova bouři vyvolal řeporyjský starosta Pavel Novotný poté, co prohlásil, že nemocná dcera Felixe …