ČSSD voliče netáhne a ani nevím, proč by táhnout měla, říká jeden z jejích členů

18.08.2018 12:55

Poslanec Ondřej Veselý (ČSSD) natvrdo sdělil svým spolustraníkům, že v senátních a komunálních volbách strana nedopadne dobře.

 ČSSD voliče netáhne a ani nevím, proč by táhnout měla, říká jeden z jejích členů
Foto: Hans Štembera
Popisek: ČSSD, ilustrační foto

Člen Poslanecké sněmovny a někdejší starosta Písku Ondřej Veselý v nadcházejících komunálních volbách povede kandidátku sociálních demokratů v tomto jihočeském městě. Ve vyjádření pro deník Právo však zdůraznil, že ČSSD nemůže počítat s nějakými oslnivými výsledky.

„Tam, kde se bude bojovat podle stranických značek, tak tam podle mého názoru dopadneme špatně. Značka ČSSD netáhne a ani nevím, proč by táhnout měla. Šanci máme tam, kde se bude volit podle osobností a ti lidé budou volit je,“ řekl Veselý.

Zdá se však, že nevalné vyhlídky nepřičítá současnému vedení strany, ale ještě předchozímu vedení Bohuslava Sobotky. Až kdyby se ukázalo, že ČSSD klesne v komunálních volbách pod 7 procent, obrátí se prý nespokojenost sociálních demokratů zřejmě i proti současnému Hamáčkovu vedení. Poslanec Jaroslav Foldyna nebo bývalý jihomoravský hejtman Michal Hašek to vidí dost podobně. Komunální a senátní volby budou podle nich pro ČSSD pomyslným dnem, od něhož se může odrazit. Především podle Foldyny cestu na dno zařídil již zmiňovaný Bohuslav Sobotka.

„Liberální část ČSSD, která dominovala v posledních letech, ztratila kontakt s realitou a soc. dem. hledá cestu k reálným problémům,“ řekl Foldyna.

Předseda poslaneckého klubu ČSSD Jan Chvojka se snaží vlít svým spolustraníkem do žil přece jen nějaký optimismus. Podle Chvojky má ČSSD jak v komunálních, tak v senátních volbách silné kandidáty a v Senátu prý dokáže uhájit postaveni nejsilnější strany v horní komoře Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…