„Cenzor“ Klíma končí. Ozval se velký oddech

15.02.2023 15:55 | Ze sítí

Ve funkci vládního zmocněnce pro oblast médií a dezinformací končí po necelém roce Michal Klíma. Pozice vytvořená loni v březnu zanikne a agenda boje proti vlivu cizí moci připadne ode dneška poradci pro národní bezpečnost Tomáši Pojarovi. „Tak to pozice vrchního cenzora zase tak dlouho nepřežila. Já myslím, že s dezinformací mají bojovat seriózní média a to, co je za hranou zákona, nechť si řeší policie,“ poznamenal následně například jeden z uživatelů Twitteru.

„Cenzor“ Klíma končí. Ozval se velký oddech
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Klíma, bývalý vládní zmocněnec pro média a dezinformace

V tiskové zprávě o tom dnes informovala vláda, na změnu upozornil Deník N. V minulých dnech vzbudilo posměch jeho vysvětlování, co je dezinformace a jaké nástroje by vláda měla nasadit proti neposlušným webům.

Agendu boje s dezinformacemi má převzít Národní bezpečnostní poradce Tomáš Pojar. „Vláda zrušila pozici a předala problematiku národnímu bezpečnostnímu poradci,“ potvrdil Deníku N samotný Klíma. Ten přišel na Úřad vlády s premiérem Petrem Fialou. Novinář a mediální manažer, mimo jiné spoluzakladatel Unie vydavatelů denního tisku, měl pracovat na boji proti dezinformacím.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…