„Chcípni, Foldyno, jdi do p*dele.“ Při Landově demonstraci bylo husto

10.01.2021 15:43

Mezi Štěpánem Kotrbou a poslancem Jaroslavem Foldynou (SPD), který vyrazil na demonstraci na Staroměstské náměstí v Praze, to zahřmělo. Stovky demonstrantů spolu s Foldynou protestují proti nošení roušek a dalším vládním opatřením určeným na boj s koronavirem. Kotrba kvůli tomu Foldynu nazval „debilem“.

„Chcípni, Foldyno, jdi do p*dele.“ Při Landově demonstraci bylo husto
Foto: Hans Štembera
Popisek: Demonstrace proti vládním opatřením na Staroměstském náměstí

V Praze probíhá další demonstrace požadující zrušení protikoronavirových vládních zákazů. Účastníci požadují otevření Česka. Demonstrace oficiálně odstartovala na Staroměstském náměstí ve dvě odpoledne, ale už o dvě hodiny dříve na náměstí postávaly stovky účastníků akce. Demonstraci svolala iniciativa za zachování provozu restaurací Chcípl PES a nazvala ji Otevřeme Česko.

„Cílem nedělní demonstrace je otevřít Česko a upozornit na existenční problémy podnikatelů a živnostníků způsobené polovičatými rozhodnutími vlády, která nefungují. I na problémy dalších poškozených komunit od školáků po sportovce včetně zákazníků uzavřených provozů,“ napsali pořadatelé na sociální síti Facebook.

Demonstrace na Staroměstském náměstí

Demonstrace na Staroměstském náměstí

Na akci se objevil také poslanec SPD Jaroslav Foldyna.

Když si toho všiml publicista Štěpán Kotrba, nešetřil ostrými slovy.

„Jaroslava Foldynu si mažu z přátel, přestože ho znám dvacet let. Stal se kreténem. Příchodem do SPD naprosto zblbl. Jeho účast na demošce chřipečkářů a antivaxxerů na Staromáku je ostudou a fackou racionalitě, všem lékařům a zdravotníkům, kteří se za cenu osobních obětí snaží udržet situaci pod kontrolou. Foldyno, táhni do prdele nebo do pekla. A pokud covidem onemocníš, doporučuju tvým lékařům tě neléčit a nechat chcípnout.“ vypálil Kotrba.

Demonstrace na Staroměstském náměstí

Demonstrace na Staroměstském náměstí

K demonstraci napsal pár slov i poslanec SPD Jiří Kobza. „Pfizer má radost, to se to bude vakcína prodávat...,“ napsal s odkazem na farmaceutickou společnost. Její vakcína se podává i v Česku.

Poté se Kobza ještě zeptal, kdo celou demonstraci financuje.

Demonstrace na Staroměstském náměstí

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…