„Co to je za dementy?“ Redaktorka ČT zveřejnila VIDEO se skupinou demonstrujících na Kavčích horách. A pražští novináři se dobře baví

24.12.2018 12:00

Redaktorka České televize Mariana Kopecká zveřejnila na sociální síti Twitter video, které natočila na Kavčích horách. V něm zachycuje hrstku protestujících lidí před Českou televizi, aby se s hrůzou podělila o to, co skandují. A ostatní novináři se baví.

„Co to je za dementy?“ Redaktorka ČT zveřejnila VIDEO se skupinou demonstrujících na Kavčích horách. A pražští novináři se dobře baví
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize

Kopecká na Twitteru uvádí, že její harmonizaci na čas svátků jí protestující svými výkřiky pěkně překazili. „To se tak člověk pomalu ladí na sváteční čas... A pak se před odchodem z práce dozví, že si ho ‚vydržuje Bakala‘, lže” a ‚bere měsíčně 250 tisíc‘,“ postěžovala si na sociální síti a přiložila krátký videozáznam jako důkaz.

 

 

Reakce na sebe nenechaly dlouho čekat. Bývalý editor Lidových novin a nyní člen redakce Televize Seznam Vojtěch Gibiš moderátorce poradil, že pokud tak vysoké částky nebere, ať udělá změnu. „Miláčkové... A pokud neberete 250 tisíc, pojďte za námi k Sorosovi :),“ napsal.

Na jeho komentář promptně reagoval redaktor Deníku Referendum Petr Kubala se slovy, že vzhledem k tomu, kolik lidí odešlo z České televize do Seznamu, očekává, že tam platí Bakala minimálně dvakrát tolik.

Gibiš jej ale opravil, že je neplatí Bakala, ale již zmíněný Soros! „Bakala platí ČT,“ zdůraznil znovu.

Do diskuse se zapojil také Lukáš Prchal z Deníku N (dříve působil v Aktuálně.cz) s poznámkou, že by si Kopecká stejně měla říct o víc. „Za tyhle peníze bych ani nevstával...,“ dodal s tím, že tohle ji přece nemůže rozházet.

„Co to je za dementy?“ nebral si po zhlédnutí videa s protestujícími lidmi skandující hesla ‚ČT lže‘ servítky redaktor Hospodářských novin Jaroslav Krejčí.

Někteří twitteroví uživatelé Kopeckou chválí za to, že svou práci dělá dobře a takový plat by jí naopak přáli, zejména když to prý můžou z našich daní brát lidi, jako je Ťok nebo Schillerová.

Našli se však i tací, kteří s protestujícím souhlasili, že ČT lže. „Kolik chcete příkladů, že ČT zcela záměrně neinformuje pravdu? Stačí třeba brexit?“ poznamenal Michal Fišer. „To vám to někdo musel říct až při odchodu z práce?“ rýpnul si Pavel Bárta. Milan Kader se zase podivoval tomu, že Kopecká pracuje pro Českou televizi a ještě se něčím takovým „chlubí“.

V souvislosti s pravdivými či nepravdivými informacemi se dostala v diskusi řeč i na Parlamentní listy. „Už o tom psaly PL?“ zajímal se závěrem komentující Jiří Karásek. „Viděl bych to tak na 2 - 3 tisíce demonstrantů. Po pravdě,“ uzavřel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…