„Daň z dýchání!“ Hejma pozval na pódium šéfku Trikolóry a přišla smršť. Ránu ODS pak zasadil bývalý straník

Spustit čtení článku
Tato funkce je dostupná jen s aktivním předplatným typu Lepší čtení a vyšší.
25.09.2021 14:27 | Reportáž

„Volím osmu,“ podpořil v Českých Budějovicích sdružení Trikolora Svobodní Soukromníci zpěvák Ondřej Hejma. Mluvilo se o normálním světě, Green Dealu a nechyběl ani hraniční sloup z Pyšné princezny. V souvislosti s Green Dealem zmínila Zuzana Majerová „daň za dýchání“. Elektroauta pak označila za „utopistickou myšlenku“. Nakonec si se Žlutým psem zazpívala. Pro ParlamentníListy.cz promluvil i bývalý ředitel Národního parku Šumava Jiří Mánek. Přišel také hudební producent Aleš Trdla.

„Daň z dýchání!“ Hejma pozval na pódium šéfku Trikolóry a přišla smršť. Ránu ODS pak zasadil bývalý straník
Foto: David Hora
Popisek: Ondřej Hejma a Zuzana Majerová Zahradníková.

Ondřej Hejma a Žlutý pes, předsedkyně Trikolóry Zuzana Majerová, lídr Svobodných Libor Vondráček a další. Tak vypadalo setkání zástupců Trikolóry, Svobodných a Soukromníků v Českých Budějovicích. Na koncert, který pořádali, přišly desítky lidí. Pod jevištěm se zpívalo i tančilo.

Chcete žít v zemi krále Miroslava?

„Když jsem sem dnes jel, tak jsem ten plakát všude viděl. Podle mě nejlepší plakát v celé kampani. Ženská uprostřed - ohnivá pochodeň a potom gentlemani vedle ní. A támhle je, má klobouček, žena v modrém právě přichází,“ uvedl vtipně předsedkyni Trikolóry Zuzanu Majerovou zpěvák Ondřej Hejma.


Ondřej Hejma vystoupil se svou kapelou Žlutý pes. (FOTO: David Hora)

„Jsme moc rádi, že jsme dneska tady. Jsem ráda, že s námi jezdí Žlutý pes a Ondra Hejma, kterého si moc vážím. Jak jistě víte, Trikolóra, Svobodní a Soukromníci se dali dohromady jako jeden pravicový subjekt, který nejen, že chce hájit práva našich lidí, ale také bránit naše děti, bránit vaše peněženky, bránit normální svět,“ řekla stručně a jasně Zuzana Majerová a pozvala k sobě na jeviště i lídra Svobodných Libora Vondráčka.

„Myslím si, že to, že jsme se tady sešli, že se chceme bavit bez nějakých podmínek, to už samo o sobě je tím hlavním sdělením,“ usmíval se Vondráček a ukázal na hraniční sloup z pohádky Pyšná princezna, který s sebou na akce vozí a který, jak prozradil, při minulé akci v Českých Budějovicích ukazoval šipkou Půlnočního království na stánek hnutí ANO. „Pokud chcete žít v zemi krále Miroslava, v zemi, kde je zpívat a tancovat dovoleno, a kde se takto můžete scházet, kdykoli se vám bude chtít, tak myslím, že my jsme pro vás ta ideální volba. A pokud chcete žít v Půlnočním království, jak ukazuje náš hraniční sloup za námi, tak jsou tu strany jiné,“ žertoval a dodal. „Ale myslím, že si užijeme, že jsme právě teď v Miroslavově zemi, užijeme si, se můžeme zpívat, tancovat…., dát si třeba pivo. Prostě….užijte si to,“ popřál za velkého potlesku.

„Řekli to hezky – normální svět. Vždyť mi nic nechceme, chceme jen ten normální svět. Myslím, že je to hrozně důležité. A proto, přátelé, já tu osmu budu volit. Narodil jsem se v baráku, který měl číslo osm. Takže pro mě je to osud,“ přidal se Ondřej Hejma.

Pomoci Maďarsku? Ano. Green Deal? „Daně za dýchání“!

Předsedkyně Trikolóry se pak také mimo jeviště vyjádřila k tomu, že premiér nabídl pomoc Maďarsku s ochranou hranic proti migrantům.

„Toto gesto vidím jako pozitivní, protože si myslím, že premiér Orbán a Maďarsko se na vlnu nelegální migrace dlouhodobě připravuje. Připravuje se daleko lépe než my. My s tím musíme začít také. A pokud jim teď můžeme pomoci, protože ve své podstatě, když my pomůžeme jim, tak to chrání i nás, tak proč bychom to neudělali?“

Pro Parlamentnilisty.cz se pak ještě vyjádřila ke Green Dealu a zdražování, kterého se lidé v této souvislosti obávají.

„Tak už to vidíme. Zdražování energií a tepla je logický důsledek přistoupení na Green Deal. My tomu pracovně říkáme daň za dýchání, protože to vlastně zdraží veškerou činnost člověka ve všech sférách. To znamená i věci jako jsou potraviny, zdraží to prostě život nám všem. To absolutně nemá nic do činění se záchrannou planety. To je alibistické a pokud to někdo tvrdí, tak ví, že lže,“ nebrala si servítky.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: David Hora

Jak zabránit Číně, aby o nás sbírala citlivá data?

Podle mě také není problém jen v Číně, ale dnes už téměř neexistuje nic jako soukromý. I třeba EU dost šťourá do soukromý lidí - většinou to vydává za dobrý úmysl a možná to i dobře myslí, ale je to potřeba? Co vím, tak třeba chtěla mít možnost sledovat i soukromou korespondenci lidí na internetu at...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:

Jinde na netu:



Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…