"Děvka," zaútočil Konvička na zelenou političku s muslimským šátkem. A věc pokračuje

03.11.2016 20:30

Martin Konvička se vrací ke včerejšímu soudnímu jednání v kauze somálské dívky, která opustila českou střední zdravotnickou školu poté, co jí bylo ve výuce znemožněno nosit muslimský šátek. Dívka žaluje ředitelku školy, žádá omluvu a odškodné 60 tisíc korun. V případu na sebe upoutala pozornost i politička Monika Horáková ze Strany zelených, kterou Konvička označil za „děvku“. Teď vysvětluje, proč to udělal.

"Děvka," zaútočil Konvička na zelenou političku s muslimským šátkem. A věc pokračuje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Happening s názvem Okupanti obsazují Prahu v souvislosti s výročím vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa v roce 1968

„Pozoruji poměrně zajímavý fenomén, týkající se té zašátkované ‚zelené političky‘ od včerejšího soudu se ŠÁTEČNICEMI ZE ZDRÁVKY. Média s chutí naskočila na polovulgární výraz, jímž jsem tu nebožačku označil. A na fb se vyrojili trollové (ale i netrollové), nadšení, že mají zase Konvičku – sprosťáka. Ujíždějí si na tom, že označením té Uhlovic snachy za ‚děvku‘ ukazuji ‚neúctu‘ k ženám. Bavím se ... protože zde úplně uniká, PROČ jsem ji takto označil,“ napsal Konvička na sociální síti Facebook.

Jen pro připomenutí, Monika Horáková dorazila k soudní síni v šátku a čelila tlaku skupiny občanů, kteří ji vyzývali, aby „neprovokovala“ a šátek si sundala. Horáková, která je v příbuzenském vztahu s ombudsmankou Annou Šabatovou, odmítala šátek sundat a hájila se, že žijeme v Evropě, kde lidé mohou nosit na hlavě, co chtějí. Lidé stojící kolem Horákové se političky ptali, zda mají podobnou svobodu i ženy v Íránu, které jsou nuceny nosit muslimský šátek na hlavě, ať se jim to líbí nebo ne. A právě na tento problém naráží i Konvička.

„Hájení ‚práva na šátek‘ ze strany rozmazlených zápaďanek PLIVE DO TVÁŘÍ těm milionům muslimských žen, které šátek nosit nechtějí, ale musejí. Fakt si víc vážím arabské nebo somálské disidentky než nafrněné zelené aktivistky, která nechápe nic,“ popsal Konvička jádro problému.

Tato žena by si prý měla vybrat, jestli chce zůstat političkou. Pak musí čelit tvrdému tlaku, který to s sebou nese. Pokud na to Horáková není připravena, měla by se podle Konvičky z politiky stáhnout.

„Dotyčná se pokládá za političku. Co si různí politici, počínaje prezidentem republiky a konče posledním starostou, musejí vyslechnout, všichni tušíme. Dotyčná si musí vybrat – buď bude opečovávanou křehkou květinkou ve stylu porcelánových panenek, ale pak ať nekecá do politiky, nebo ať do politiky kecá, ale pak se nesmí divit,“ zakončil Konvička.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …