„Dítě se testuje samo, odpovědnost nenese škola, ale rodič," prozradila předsedkyně Volného Bloku

14.09.2021 16:03

„Ďábelskost testování tkví v tom, že z něj pro děti Babišova vláda udělala hru. Dítě se testuje samo, takže za to nenese odpovědnost škola, nýbrž rodič! Musím se zastat i kolegů učitelů. Jak je možné, že pracovníci testovacích center chodí v ochranných oblecích a vše podléhá přísným hygienickým normám, zatímco učitele asistují u testování bez ochrany?“, uvedla v rozhovoru pro deník Metro učitelka, sněmovní kandidátka a předsedkyně strany Volný Blok Jana Volfová.

„Dítě se testuje samo, odpovědnost nenese škola, ale rodič," prozradila předsedkyně Volného Bloku
Foto: Archiv JV
Popisek: Předsedkyně Volného Bloku Jana Volfová

Covidová opatření podle Jany Volfové proti sobě staví zaměstnance a zaměstnavatele i kolegy v jedné kanceláři. Jako učitelka se již setkala s mnoha reakcemi od nešťastných rodičů, kteří podle jejích slov pochybují, zda jsme ještě právním státem. 
 

Mgr. Jana Volfová

  • ČSSD
  • předsedkyně strany Česká Suverenita, učitelka
  • mimo zastupitelskou funkci
 
„Podepisují naši petici proti experimentování na dětech. Jako kantorka však mírním rozzlobenost na školy. Většina učitelek jsou také maminky, naší petici podepisují, a nemohou za to, že se ředitelé často bojí agresivních starostů,“ uvedla Volfová v rozhovoru pro deník Metro. Někteří rodiče mají prý i strach se ozvat, aby to dětem ve škole nezavařily. „Jiné mlčí, protože mají oprávněný strach, aby nepřišly o práci. A tak raději nechají zdravé dítě doma, učí se s ním – a škola mu absenci omlouvá „z důvodu nemoci,“ dodává. 
 

Anketa

Věříte průzkumu STEM, že ANO získá ve volbách 32,4 %?

hlasovalo: 61854 lidí
Onu petici “Odmítáme experimenty na našich dětech“ již podepsalo více než 20 tisíc lidí, koncem srpna byla předána do Sněmovny. Za oné experimenty jsou myšleny roušky, testování a očkování.  S výsledkem ale spokojeni nebyli. „Petiční výbor pod vedením poslankyně Válkové z hnutí ANO odmítl tuto petici projednat. Přeložil ji na další volební období, přestože naši poslanci Bojko a Volný žádali s ohledem na start školního roku o bezodkladné projednání. Výboru pod vedením hnutí ANO je úplně jedno, co se děje s našimi dětmi. Podpisy však neustále přibývají, už jich je na 35 tisíc,“ uvedla Volfová. 
 
„Ďábelskost testování tkví v tom, že z něj pro děti Babišova vláda udělala hru. Dítě se testuje samo, takže za to nenese odpovědnost škola, nýbrž rodič,“ vysvětlila v rozhovoru Volfová, která se také pozastavuje nad tím, že pracovníci testovacích center chodí v ochranných oblecích a vše podléhá přísným hygienickým normám, zatímco učitele asistují u testování bez ochrany.  
 
Podle ní bychom se měli vrátit k normálnímu přístupu, ve kterém škola učí, rodina vychovává a nese odpovědnost za zdraví a život dítěte.
 
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…