Do dozorčí rady DPP zvolen Nosek, Kousalíková a Vlásenková

11.09.2012 17:43

Do dozorčí rady pražského dopravního podniku (DPP) zvolila dnes valná hromada zastupitelky Marii Kousalíkovou, Andreu Vlásenkovou a primátorského náměstka Josefa Noska (všichni ODS). ČTK to řekla mluvčí pražského magistrátu Tereza Králová. Tři místa pro ODS byla několik týdnů neobsazená.

 Do dozorčí rady DPP zvolen Nosek, Kousalíková a Vlásenková
Foto: tan
Popisek: Náměstek primátora Prahy Josef Nosek

Doplněná dozorčí rada bude ve středu jednat o parametrech výběrového řízení na ředitele podniku, vyhlášeno by mohlo být do konce týdne. Nosek dnes novinářům řekl, že doplněná dozorčí rada by se měla už ve středu zabývat vyhlášením výběrového řízení na generálního ředitele.

Zástupci koaličních ODS a TOP 09 se podle něj v minulých týdnech shodli na tom, aby bylo vyhlášeno otevřené výběrové řízení. Odmítavě se koalice staví k možnosti, že by byl ředitel vybrán personální agenturou. Konečné rozhodnutí ale bude na dozorčí radě.

Koalice se podle Noska shodla i na některých požadavcích na nového ředitele. Měl by mít například alespoň pětiletou zkušenost s vedením podniku, který měl minimálně 500 zaměstnanců. "Podstatné bude také to, jaké jsou výsledky předchozího působení, zda firma za jeho působení prosperovala, nebo šla do mínusu," řekl Nosek. Konkurz by podle něj mohl být vyhlášen do konce týdne, nový šéf největší městské firmy by pak mohl být znám zhruba za pět týdnů.

Ptejte se politiků, ptejte se Vašich volených zastupitelů, pište, co Vám osobně vadí. Registrujte se na našem serveru ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: joh

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…