„Dokumenty do Moskvy z Hradu vynášejí“. Řádění Stehlíkové u Jílkové má právní dohru

20.08.2023 16:01 | Monitoring

Bývalý kancléř Vratislav Mynář se rozhodl před skončením svého mandátu vést spor s psychiatričkou Džamilou Stehlíkovou. Vadily mu totiž její výroky v pořadu Máte slovo, a tak na ni podal trestní oznámení za křivé nařčení a pomluvu, a to skrze Kancelář prezidenta republiky. Píše o tom iRozhlas.cz, který přináší znění usnesení o odložení celé věci.

„Dokumenty do Moskvy z Hradu vynášejí“. Řádění Stehlíkové u Jílkové má právní dohru
Foto: Hana Brožková
Popisek: Vratislav Mynář

Exkancléři Mynářovi vadily výroky exministryně Stehlíkové, kdy mimo jiné v pořadu veřejnoprávní televize Máte slovo řekla, že: „Všichni se ho bojí, vyhrožuje likvidací“, „Mynář s Nejedlým ovládají Zemana. Vlastně vybudovali rusko-čínskou buňku na Hradě, kdy nejenom vynášejí tajné dokumenty do Moskvy“.

Trestní oznámení za kancléře podala Advokátní kancelář Nespala, účet tak byl na Kancelář prezidenta republiky. A to ve výši asi čtvrt milionu korun za šest měsíců. Prezidentská kancelář však v celém sporu poškozena nebyla, a z toho důvodu podle serveru iRozhlas.cz to odmítli policisté i státní zastupitelství. A že Mynář by si měl hradit celý spor sám.

Trestní oznámení bylo mimo jiné podáno až tři měsíce po odvysílání zmiňovaného pořadu. Mynář při podání vysvětlení na policii nešetřil kritikou Stehlíkové. „Vůbec si neumí vysvětlit, že se ho někdo bojí a že vyhrožuje likvidací. Nikdy v životě nic takového nedělal a už vůbec ne v souvislosti s tím, co říká paní Stehlíková, protože nic z toho, co říká, se nestalo a jsou to lži,“ parafrázuje policejní dokument vyjádření bývalého kancléře.

Odmítl také to, že by byl hlavou teroristické organizace navázané na Rusko či že s Martinem Nejedlým ovládal exprezidenta Zemana. Odmítl i to že by sám uděloval amnestie během hospitalizace tehdejšího prezidenta Miloše Zemana.

Mynář mimo jiné také uvedl, že kvůli výrokům Stehlíkové došlo k hádkám s manželkou Alexandrou a také k celkově špatné atmosféře v domácnosti. Mělo mu být také vyhrožováno, to prostřednictvím SMS zpráv, které mu od různých osob chodily, a také měl dostat prázdnou nábojnici.

Spory v rodině a důsledky výroků psychiatričky popsala podle serveru iRozhlas.cz na policii také Alexandra Mynářová, která si stěžovala zejména na útoky na svých profilech na sociálních sítích, ale i na dopady na pracovní kariéru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Když je řeč o krásné dceři Kazažské pouště, tak lehce odbočím od tématu., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusechlestakov , 20.08.2023 16:22:05
Víte, že klíčovým bodem v obhajobě Dominika Feriho má být svědectví tří žen, které dosvědčí, že Domča je slušný člověk a že po nich žádné oplzlosti ani sex po nich nikdy nežádal. Jedná se o tyto dámy : Drábová, Němcová a Džamila.

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…