„Eurosvazačka. Tohle fakt ne!“ Pekarová přednášela ve škole a zvedla ze židle středoškolačku. Ta jde teď do voleb

28.08.2021 14:37

V jižních Čechách zabojuje o Poslaneckou sněmovnu mladá politička v barvách Trikolóry, Dagmar Papežová. Ta si zřejmě své místo na kandidátce vysloužila svou odvahou opřít se do ostřílených politiků. Jedním z hlavních impulzů pro její vstup do aktivní politiky byla prý šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová. Internetovou obec bavila Papežová v minulém roce například tím, že Pekarovou Adamovou označila za „svazačku v europrovedení“.

„Eurosvazačka. Tohle fakt ne!“ Pekarová přednášela ve škole a zvedla ze židle středoškolačku. Ta jde teď do voleb
Foto: Facebook: Trikolora
Popisek: Dagmar Papežová, kandidátky hnutí Trikolora.

Dagmar Papežové je teprve dvaadvacet let a se svou kolegyní Zuzanou Majerovou Zahradníkovou mají za cíl protlačit koalici Trikolora Svobodní Soukromníci do Poslanecké sněmovny. Papežovou si mnozí už vybaví díky její odvaze kritizovat zkušenější oponenty.

Jedním z nich je Markéta Pekarová Adamová z TOP 09, jejíž přednášky Papežová coby středoškolačka sledovala ve třídě, a i ony byly jedním z důvodů, proč se o politiku začala více zajímat. „O politiku jsem se na gymplu nestarala. Až jednou přišla k nám do školy řečnit paní Pekarová Adamová. Oslovilo mě to tak, že tohle fakt NE, proto jsem po škole vstoupila do Trikolóry a letos u nás na jihu kandidovala,“ vysvětluje Papežová.

Původní zdroj ZDE

Anketa

Doposud nejlepší nápad předvolební kampaně?

hlasovalo: 9718 lidí
Koláž Dagmar Papežové, složenou z její staré fotky s Pekarovou Adamovou a plakátem z nedávných krajských voleb za Trikolóru, sdílel šéf hnutí Václav Klaus mladší. 

Diskutéry i redakci Expresu zajímalo, co přesně se Papežové na přednášce tehdejší poslankyně a nynější šéfky TOP 09 tak nelíbilo. „Bylo mi tehdy šestnáct a pamatuji si hlavně jednu věc. Naši mi vyprávěli o svazácích a agitátorech z dob, kdy byli mladí oni. No a já jsem přesně tohle najednou viděla v takovém tom dnešním europrovedení,“ popisuje Papežová. 

Obavu z toho, že by facebookový rýpanec do zkušenější političky mohl vyvolat reakci zkušenějších politických oponentů, prý neměla „S nikým nebojuji, paní Pekarová o nás lživě mluví jako o extremistech, nic jí nedlužím,“ říká na adresu současné předsedkyně TOP 09 Dagmar Papežová pro Expres.

Nyní se chce zasloužit o růst preferencí Trikolóry, nejen kvůli vlastní kariéře, ale také je prý přesvědčena, že tato strana díky schopným odborníkům dokáže lidem ulehčit a zpříjemnit život zrušením nesmyslných zákonů. „Ráda bych přispěla k tomu, aby mladí lidé měli větší zájem o Trikolóru, máme jim co nabídnout. Bráníme normální svět,“ dodává.


 


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…