Evropský parlament schválil „eurozatykač“. To je neuvěřitelné, shodli se zástupci SPD

10.02.2021 20:05

Předseda SPD Tomio Okamura informoval na svém youtube kanále o novince z Evropského parlamentu. O tzv. eurozatykači. „To bude znamenat, že bude možné zatčení státního příslušníka státu EU v některém z jiných států EU, i když se činu dopustil na území státu EU, kde takové jednání trestným činem není. To už fakt není normální,“ uvedl Okamura a do videa přizval europoslance za SPD Ivana Davida, aby řekl podrobnosti.

 Evropský parlament schválil „eurozatykač“. To je neuvěřitelné, shodli se zástupci SPD
Foto: repro youtube
Popisek: Předseda hnutí SPD Tomio Okamura a europoslanec Ivan David

Ivan David zmínil konkrétní příklad, se kterým se setkal. „Jedná se o polského europoslance Ryszarda Legutka, který se v roce 2015 vyjádřil kriticky k paní Angele Merkelové a její migrační politice a německá prokuratura za to žádala jeho vydání k potrestání do Německa. Polsko ale vydání odmítlo s tím, že kritika cizích politiků v Polsku není trestná. Takže nově by tedy došlo k tomu, že by byl vydán a potrestán v Německu podle německých zákonů za to, že si dovolil kritizovat cizího politika,“ vysvětlil David.
 
 
A dodal, že pro hlasovali poslanci za ODS, TOP 09, KDU-ČSL, STAN a také všichni poslanci ANO.
 
„Takže když si my v České republice, naší řečí dovolíme kritizovat politiku třeba Angely Merkelové, Emmanuela Macrona nebo dalších politiků, tak by nás nově mohli stíhat a trestat třeba v Německu nebo Francii,“ dodal Okamura. 
 
To je podle něj neuvěřitelné. „Musím říct, že jediným řešením je referendum o vystoupení z EU,“ uvedl Okamura s tím, že referendum SPD ve Sněmovně navrhlo již 14krát, pokaždé bylo ale zamítnuto.
 
„Opravdu se v České republice někomu líbí, že za politické výroky v České republice vůči cizím politikům můžeme být vydání a stíhaní v té cizí zemi? To snad není možné, chtějí nás jen umlčet,“ nestačí se divit Okamura. 
 

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec
 
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Barbora Richterová

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…