„Fiala skončil.“ Rajchl řekl, co teď hrozí. Dal výzvu

05.03.2023 18:49 | Ze sítí

„Vláda porušuje zákony, je to čistá panika vlády. Spali, teď se probudili a začali znásilňovat legislativu.“ Předseda strany PRO Jindřich Rajchl na svém facebookovém profilu glosuje „vládní diktaturu“ nejen v rámci jednání o sporné penzijní novele. „Je naší povinností je zastavit. Jinak bude ještě hůř!“ apeluje na občany, které svolává na sobotní demonstraci na Václavském náměstí.

„Fiala skončil.“ Rajchl řekl, co teď hrozí. Dal výzvu
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda strany PRO, Jindřich Rajchl

„Dnešek je zlomovým dnem v historii České republiky. Dostáváme se za hranu toho, co se dá nazvat demokratickým právním státem, za hranu demokracie jako takové. Protože se pětikoaliční či spíše pětidemoliční vláda rozhodla, že zválcuje tuto zemi, bez ohledu na opozici, bez ohledu na to, co říká zákon, bez ohledu na to, že by se na cokoliv ptala v Poslanecké sněmovně.

Jednoduše nám vzkázala, že teď tady vládnou oni, protože mají 108 poslanců a my už máme být zticha. Je to věc, která je opravdu závažná,“ říká Rajchl ve svém facebookovém vysílání, jak „pětidemolice zašlapala právní stát pod zem“.

A glosuje diskusi během mimořádné sněmovní schůze ke spornému vládnímu návrhu na snížení červnové valorizace důchodů, který nakonec vládní poslanci se svou pohodlnou většinou v projednání za stavu legislativní nouze prosadili.

„Tato vláda nás začala ožebračovat. V momentě, kdy vláda sáhla k nesmyslnému zastropování, jsem říkal, že to státní rozpočet bude stát neuvěřitelné peníze a že to nakonec zaplatíme my z vlastních kapes – zvyšování zdanění, snižování valorizace důchodů, zrušení daňové slevy pro manžele atd. Teď to začíná!“ zdůrazňuje Rajchl s tím, že poradce ministra práce a sociálních věci Pertold jasně v ČT přiznal, že na řadě nejsou první důchodci, že před nimi už byly rodiny s dětmi, kterým nezvýšili příspěvky za minulý rok vůbec.

„Je to jejich šílený tanec, který nevede nikam jinam než do propasti. Spali, teď se probudili a začali znásilňovat legislativu. Obcházet zákony, roztrhali sbírku zákonů na cáry papírů. Rychle se snaží zatáhnout za ruční brzdu za každou cenu. To už je čistá panika vlády, kdy je ochotná sáhnou ke všemu včetně flagrantního porušování zákonů, aby si zachránila svůj krk.

Anketa

Je v pořádku, že vláda zvýší důchody méně, než ukládá zákon?

5%
95%
hlasovalo: 28578 lidí
„Nevyjde jim to, ta vláda skončila, jen se mermomocí snaží držet těch korýtek, protože vědí, že když skončí, nemají co dělat, drtivá většina z nich nemá jinou práci, jsou naprosto neschopní, jinak se neuživí,“ dodává předseda PRO k počínání vlády premiéra Petra Fialy.

„Jim jde o sebe samotné, o nic jiného. Situace je dramatická, protože to, k čemu sáhli, je za hranou všeho,“ upozorňuje Rajchl.

„Pekarová Adamová vyhlásila legislativní stav nouze, k němuž zcela jistě nebyly naplněny legislativní podmínky, za kterých se může vyhlásit, jde o protiprávní krok. Následně se v průběhu projednávání odhlasovalo, že se přeskočí tzv. obecná rozprava. Rovněž nesmysl. Je to nezákonné. A pan Michálek tvrdí, že to je nestandardní, ale není to nezákonné, pan Michálek je to neštěstí tohoto národa, jak tam tenhle člověk může sedět,“ hrozí se Rajchl.

Mgr. et Mgr. Jakub Michálek

  • Piráti
  • Pusťte nás na ně, porveme se za vás!
  • poslanec

„Pětidemolice si usmyslela, že parlamentní demokracii přetvoří na vládní diktaturu! Brutální prosazení upuštění od obecné rozpravy je zcela bezprecedentním krokem, který nemá v naší historii obdoby. Pirát Michálek si může žvatlat o tom, že je to možné, jak chce – ale realita je taková, že je to naprosté znásilnění procedurálních předpisů. Pokud chtějí opozici zcela vyřadit z legislativního procesu, tak můžou napříště parlament přímo zrušit a vládnout formou vládních dekretů.

Arogance moci Fialovy vlády dosáhla nového vrcholu.  Oni jsou schopní v té své naprosté zoufalosti patrně úplně všeho. Je naší povinností je zastavit. Jinak bude ještě hůř!“ apeluje Rajchl v jednom ze svých dalších příspěvků.

Do vlády se pustil i kvůli zkrácení řečnické doby. „To, co se stalo v sobotu, kdy si Sněmovna odhlasovala, že zkrátí limit řečníkům s přednostním právem, to je další absolutně protiprávní krok, protože zákon o jednacím řádu Sněmovny je zákon. To se nedá schválit, to je jako kdyby si schválili, že neplatí ústava,“ zdůrazňuje, že šlo o absolutně protiprávní krok a připomněl dlouhý proces schvalování změny zákonů. „Snažili se buldozerem probourat za svým snem snížit valorizaci důchodcům, na kterou důchodci mají právo. Je nehorázné je obírat o tisíc korun!“ dodává, že už dnes jsou na hranici chudoby.

Jindřich Rajchl proto apeluje na občany, aby příští sobotu vyrazili do centra Prahy a aby vyjádřili nesouhlas s tím, co vše na naší politické scéně děje. „Žádná fotka nevystihuje lépe mravní bídu ovládající Českou republiku než právě tato,“ píše k fotografii demonstrantů držících vlajku pluku Azov.

„V sobotu 11. března se sejdeme na Václavském náměstí i proto, aby tahle vlajka už nikdy nešpinila ulice žádného z našich měst. Nelze již nikdy více tolerovat, aby naše policie jen nečinně přihlížela odporné propagaci nacistických symbolů v naší zemi. Vraťme naší zemi morálku. Vraťme jí čest!“ vyzývá Jindřich Rajchl. „Opravdu se už nechci za naši zem nikdy stydět tak, jako jsem se styděl, když jsme zvedli ruku pro ‚humanitární bombardování‘ Srbska,“ dodává ve svém facebookovém příspěvku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

doufejme, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedanusa , 05.03.2023 19:12:33
čím dřív tím líp pro tuto zem .. takovej úpadek morálky a vůbec nepamatuju, hlásím se k populistům, dezolátům atd. jsem vším, čím mě tato vláda nazývá a jsem na to hrdá

|  19 |  0

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…