„Hrozba pro naši zemi!“ Deset dnů do voleb. Babiš vystoupil se zásadní výzvou

03.01.2023 19:13 | Ze sítí

Pokusme se společně zastavit vládní kandidáty na prezidenta, zastavit ekonomický i sociální rozvrat země a postavme se na obranu svobody projevu. Bývalý premiér a kandidát na hlavu státu Andrej Babiš (ANO) deset dní před přímou volbou prezidenta republiky ve facebookovém videu sdělil, co mu leží na srdci a co je třeba udělat, aby naše země prosperovala a lidem se zde žilo lépe, jinak se „utrhne lavina“. Přišel i jasný slib pro lidi, kteří mu ve volbě prezidenta dají svůj hlas.

„Hrozba pro naši zemi!“ Deset dnů do voleb. Babiš vystoupil se zásadní výzvou
Foto: Screen: FB Andrej Babiš
Popisek: Andrej Babiš v dalším dílu pořadu Čau lidi.

Klíčové sdělení videa Andreje Babiše, kde promlouvá k lidem před blížícími se prezidentskými volbami, je chudoba. „Ano, naše země chudne. Vláda Petra Fialy absolutně nezvládá krizi. 
 
Je to kombinace její neschopnosti a systému ‚pokus omyl‘. Naši občané chudnou nejvíc za třicetiletou historii naší země,“ zdůrazňuje expremiér.
 
Fialově vládě dál vyčítá, že jsme na prahu dlouhé hospodářské recese. Kvůli rekordní inflaci přicházejí lidé o své celoživotní úspory. Máme nejvyšší cenu elektřiny v Evropě, i když máme jedny z nejnižších výrobních nákladů na ni. „Zálohy na energie často převyšují příjmy rodin. Pro důchodce, samoživitelky nebo zdravotně postižené jsou likvidační,“ dodává Andrej Babiš.
 
 
Ano, drahota trápí všechny. Ale pomoc, pokud se k ní vláda vůbec odhodlá, je neúčinná, nedostatečná a přichází pozdě. 
 
Výpadky léků nejen pro děti a důchodce, kolabující úřady práce a opožděné vyplácení sociálních dávek pro ty nejzranitelnější, to všechno jen dokresluje současný chaos. 
 
 

Anketa

V případě, že by se tito kandidáti dostali do 2. kola, koho byste volili?

hlasovalo: 11102 lidí
„Je to úpadek ekonomický i sociální. Fráze pana premiéra, že všechno zvládneme a že nenechá nikoho padnout, působí jako špatný vtip,“ pokračuje uchazeč o Hrad. „Do tohoto stavu dovedla vláda naši zemi za pouhých dvanáct měsíců. Nadělala tolik škod, že se z nich budou vzpamatovávat ještě naše děti a naši vnuci,“ konstatuje následně s tím, že vláda za dvanáct měsíců prohospodařila veškerou důvěru a porušila snad všechny svoje předvolební sliby. 
 
 
„Koho vlastně tato vláda zastupuje? Čí zájmy hájí? Vaše ne! To je jediné, co je u nich jisté,“ upozorňuje bývalý předseda vlády.
 
Proto důrazně varuje před kandidáty na prezidenta, které tato vláda postavila. Ty, které bude řídit. Ty, kteří budou dělat, co se jim řekne. „Pokud se jim podaří prosadit jednoho ze svých tří kandidátů na Pražský hrad, tedy pana Petra Pavla, paní Danuši Nerudovou nebo pana Pavla Fischera, tak vám říkám, že tato vláda ztratí jakékoli zábrany. A utrhne se lavina,“ varuje Babiš před svými soupeři ve volbách prezidenta.
 
Pokud by jeden z kandidátů vlády usedl na Hrad, už nic podle Babiše nebude tabu. Zmiňuje hlavně zvyšování daní, konec růstu důchodů, konec růstu rodičovské. Zvyšování věku odchodu do důchodu, omezování sociálních dávek pro ty nejzranitelnější. Zrušení stavebního spoření, zdravotní péče pro bohaté, a pak pro všechny ostatní. Zavedení školného na univerzitách. Nebo omezování svobody slova a zavádění cenzury. 
 
„O všech těchto věcech už vláda otevřeně mluví, ale chce je realizovat až po prezidentských volbách. Další politik za vládní koalici, a tím spíš prezident, ať už Pavel, Nerudová nebo Fischer, je reálnou hrozbou pro naši zemi! Vás se nikdo z nich nezastane. Vám nikdo z nich nepomůže,“ hřímá dále Babiš.
 
V kontextu toho poukazuje na to, že naše země trpí a tito tři kandidáti podporovaní vládní koalicí krizi nevyřeší. „Jako země se propadáme. Jsme méně konkurenceschopní. Ti tři prezidentští kandidáti – podporovaní vládou, která vás ožebračuje – tu opravdu nejsou pro vás,“ podotýká.
 
 
A proto všechny občany vyzývá: „Pokusme se společně zastavit vládní kandidáty na prezidenta. Zastavit ekonomický i sociální rozvrat země. A postavme se na obranu svobody projevu. Naše země potřebuje kompetentního prezidenta. A já vám garantuji, že pokud mě zvolíte, tak vládě nedám vydechnout. Donutím ji pracovat pro vás.
 
A dobře o mně víte, že já dokážu donutit lidi pracovat a dodržovat, co slíbili. Vždy se vás zastanu a pomůžu vám, protože jsem jediný nezávislý kandidát na prezidenta. V tuto chvíli je v naší zemi jediný kandidát na prezidenta, který má politickou a byznysovou zkušenost zároveň. Jako jediný mám světové kontakty a umím jednat s mocnými, a to vše ve prospěch České republiky,“ uzavírá Andrej Babiš.
 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Podle zahraničního tisku , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusemamcaRBK , 04.01.2023 9:07:45
se Volkswagen stěhuje z Německa do OSA, oblast Seatlu. Z Německa, které přece dotuje průmysl mnoha miliardami EUR ! Běžnou výrobu budou přesouvat do Indie a Číny. Elektřina a plyn jsou pro výrobu aut tak drahé, že auta nejsou konkurence schopná. Prodává se prý minimum aut. A co na to Fiala? NIC. A ať nevykládá, že to nemůže ovlivnit! Kdyby se nezabývali blbostmi typu "dezinformace", tak by bylo líp. Když u nás zmizí automobilový průmysl a s tím spojené práce a služby, tak bude polovina lidí na Úřadu práce! Myslela jsem si, že velké problémy průmyslu tuto vládu nějak nadzvihne ze židlí - ale to ne. Nechápu. Je potřeba tuto vládu sundat, tady už jde o holou existenci.

|  7 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…