„Izrael páchá válečné zločiny!“ Výbušný střet. Šéf prouprchlické neziskovky a reportér ČT

06.11.2023 22:05 | Monitoring

Ředitel Organizace pro pomoc uprchlíkům Martin Rozumek je hlasitým kritikem izraelských operací v Pásmu Gazy, kde umírají tisíce palestinských civilistů. Podle něj Izrael páchá válečné zločiny. Zahraniční reportér ČT Jakub Szántó mu ale oponuje s tím, že Hamás si bere civilisty jako živé štíty a bez ztrát na životech nemá Izrael v přelidněné Gaze žádnou možnost Hamás zničit.

„Izrael páchá válečné zločiny!“ Výbušný střet. Šéf prouprchlické neziskovky a reportér ČT
Foto: z internetu
Popisek: bombardování Gazy

Daniel Hůle z Člověka v tísni na síti X sdílel obrázek České televize, podle kterého je patrné, že teroristické buňky Hamásu jsou cíleně hned vedle budov nemocnic, škol a obytných čtvrtí. „Palestinští teroristé cíleně umísťují vojenskou infrastrukturu v těsné blízkosti civilní. Proč? Protože to jsou srabi, kteří si neváží života civilistů. Grafika @CT24zive,“ napsal na sítí Hůle.

Oponoval mu ale Martin Rozumek, který je známý svojí silnou ekologickou agitací a výraznou podporou Ukrajiny. V izraelsko-palestinském konfliktu se ale od začátku staví na stranu Palestinců, kterým prý Izrael okupuje vlastní území. Izrael podle Rozumka nyní páchá v Pásmu Gazy válečné zločiny, když reaguje na krvavé akce Hamásu.

„Tak jen pro představu – Gaza má 365 km2 a žijí tam dva miliony lidí, z toho půlka dětí. Praha 496 km2. Tedy umístit v podstatě jakoukoli infrastrukturu mimo civilní obyvatelstvo v Gaze by nezvládl ani David Copperfield. Izrael prostě páchá válečné zločiny,“ tvrdí Rozumek, že Hamás v přelidněné Gaze logicky útočí z obydlených prostor.

 

 

Rozumkovi proto odpovídá zahraniční reportér ČT Jakub Szántó, který v Pásmu Gazy mnohokrát pracovně pobýval. „Pásmo Gazy je tak zalidněné (nejspíš v důsledku izraelské genocidy), že teroristům nezbývá než odpaliště raket, manufaktury zbraní, velitelská centra a vchody do tunelů umísťovat hned vedle škol, nemocnic a mešit. A z toho pan Rozumek vyvozuje, že válečné zločiny páchá Izrael,“ podivil se Szántó.

 

 

„Já jsem sice během vysoké desítky svých cest do pásma počínaje rokem 2000 získal docela jiné povědomí, ale co jsem já pro rozohněnému pánovi na morálním piedestalu?“ dodal reportér, který místo mnohokrát navštívil.

 

 

Právě fakt, že klimatický a proukrajinský agitátor Rozumek nyní sdílí tvrdé protiizraelské postoje, překvapuje mnoho lidí. „Já už jsem asi úplně mimo, ale proč je Izrael takové zlo v očích tolika lidí, zjevně i v očích lidí, kteří se snaží jindy pomáhat. To aby si člověk už začal někam kreslit, kdo s kým kde...,“ reagoval jeden z uživatelů.

 

 

„Je to smutné, protože OPU dělá v ČR fakt záslužnou práci, a pak si zničí PR sdílením propagandy Hamásu. Podobný kiks jako AI zmatlanou zprávou o Ukrajině,“ přidal se jiný.

 

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jakub Makarovič

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Izrael., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseHorký , 07.11.2023 8:26:14
Abych pravdu řekl, tak nechápu, co se děje mazi Izraelci a Palestinci. A to už asi padesát let. Jedni podpurují ty a druzí zase tam ty. Jestli něco prohlašuje Rozumek, tak je to jen proto, aby dostal nějaké nezdanitelné peníze. A jak tam říká Hůle z ČvT, že Hamáz používá lidi, jako živé štíty a proto svá stanoviště zřízuje vedle, nebo pod nemocnicemi, školami atd. Jistě má pravdu. Proč ale neřekne, že to samé se dělo, nebo děje na Ukrajině? Závěr. Všechny tyto ziskovky zrušit a peníze dávat jen na Červený kříž. Ten jedinný pomáhá všem. To znamená těm, kteří to potřebují a nějaká politika je nazajímá.

|  5 |  0

Další články z rubriky

Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

16:30 Ekonomka Švihlíková: Takhle zadlužené USA ještě nebyly. Řešení? Jedno z nich je válka…

Ekonomka Ilona Švihlíková pronesla šokující informace o americké ekonomice, která pomalu spěje ke ka…