„Já mu to snad hodím.“ Středula našel zastání z ODS. Kvůli tomu, kdo do něj šije

07.10.2022 8:53 | Ze sítí

S blížícími se prezidentskými volbami začíná být nejen jasněji, kdo s jakou podporou do tohoto klání vstoupí, ale také kdo s čí podporou počítat nemůže. Velmi ostrá debata je v posledních dnech okolo Josefa Středuly, odborového předáka, který může sehrát při volbě prezidenta velmi výraznou roli. Proti stupňujícím se útokům na svoji osobu se ale dočkal zastání ze strany, odkud by to asi nečekal. Došlo i na Ujgury a kolovrátek z veřejnoprávní televize.

„Já mu to snad hodím.“ Středula našel zastání z ODS. Kvůli tomu, kdo do něj šije
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jan Zahradil (ODS)

Anketa

Pro koho byste raději hlasovali ve 2. kole prezidentské volby?

hlasovalo: 22216 lidí
„Ještě nějakou dobu bude trvat podobná hnojometná palba do Středuly a já mu to snad fakt hodím,“ napsal evidentně rozladěný dlouholetý člen ODS a europoslanec Jan Zahradil na svůj Twitter.

„I když je to levičák, s nímž nesouhlasím snad v ničem. Ale plíživému rozlézání této mediální/neziskové bažiny zla je třeba se postavit, nebo se v ní nakonec utopíme všichni,“ má jasno Zahradil v reakci na tweety komentátora Alexandra Mitrofanova a šéfa občanského sdružení Evropské hodnoty Jakuba Jandy.

První z nich si na svůj twitterový účet v reakci na mediálně vděčné téma Středulova platu napsal, že takový plat pro člověka, který má plná ústa hájení chudých, je prostě nad jeho chápání. Propagátor evropských hodnot zase přidal svoji teorii ohledně propojení Středulových zájmů s Agrofertem, Ruskem a Čínou.

Reakce na sebe nedaly dlouho čekat a s jednou z prvních přišel Jandův spolupracovník Andrej Poleščuk. Ten ale reagoval poněkud mimo téma s odkazem na čínské utiskování ujgurské menšiny.

„Kdo by to byl pochyboval. Už nazvete vyvražďování Ujgurů genocidou nebo furt nemáte tu odvahu?“

Zahradil mu odpověděl s evidentní narážkou na jeho současné působení, ve které je možné vidět staré české přísloví: Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

„Pane Poleščuku, vy teď pracujete pro Evropské hodnoty pana Jandy, že?“

Stranou diskuze nezůstal ani další europoslanec Mikuláš Peksa (Piráti).

„Tak že by měl ten Janda přece jen pravdu a za Středulou se šikovaly ty zájmy Číny,“ napsal do diskuze pod Zahradilův příspěvek.

„Stihomam je potvora, zejména v nezralém věku. Vede k nočním úzkostem a nespavosti. Hlídejte si to,“ doporučil mu následně ve své odpovědi Zahradil.

Do diskuze se zapojila i redaktorka České televize Darina Vymětalíková, ta ale ve své reakci pouze několikrát opakovala stejné slovní spojení, které jí zaujalo v Zahradilově textu.

„Rozlézání neziskové bažiny zla

Rozlézání neziskové bažiny zla

ROZLÉZÁNÍ NEZISKOVÉ BAŽINY ZLA

rOZLézáNí nEZIskoVé BažIny zLa," napsala.

Vše doplnila zhruba stovkou rozesmátých emotikonů.

V reakci na tento příspěvek napsal Zahradil o potřebě bránit se tzv. „svazákům tapu Janda“ a zmínil i veřejnoprávního zaměstnavatele Vymětalíkové.

„Jj, svazákům typu Janda je třeba se bránit, už tady jednou řádili. V 50. letech minulého století.

Ale vy jim klidně tleskejte, to je správný veřejnoprávní přístup.“

Téma Středulovy kandidatury akcentoval na svém Twitteru také básník, novinář a bývalý kandidát na prezidenta Michal Horáček. Ten pojmenoval ze svého hlediska nebezpečné spojení českých politiků.

„Před prezidentskou volbou se postupně rýsuje Nesvatá aliance, kterou bude potřeba konečně porazit: Zeman - Babiš - Středula,“ myslí si Horáček.

Na svém Twitteru připojil svůj názor na Středulovu odborářskou práci a její vliv na jeho kandidaturu opět i Mitrofanov.

„iDNES: Odbory vyzvaly vládu k zavedeni regulace cen základních životních potřeb, řekl Středula. Na sobotní demonstraci v Praze očekávají desetitisíce lidí,“ napsal a připojil i zmínku o stávajícím prezidentu Miloši Zemanovi.

„Takhle okaté zneužití své funkce ve volební kampani si dovolil zatím jen Zeman. Není divu, že se se Středulou mají rádi.“

Dodejme, že prezidentské volby se uskuteční dvoukolově začátkem příštího roku a o prezidentský post se v nich bude ucházet na dvě desítky kandidátů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: MaA

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…