„Já se chovám slušně.“ Babiš dohrál incident s KDU-ČSL

27.04.2023 13:23 | Ze sítí

Arogance, s jakou dnes Sněmovna, pětikoalice funguje, je neuvěřitelná. To jsou slova expremiéra Andreje Babiše (ANO), s kterými se v pořadu K věci na CNN Prima News vyhranil vůči kabinetu Petra Fialy (ODS). Vládu vyzval k šetření a zdůraznil, že jeho hnutí nechce nic měnit ani ohledně důchodů, ani nechce navyšovat daně.

„Já se chovám slušně.“ Babiš dohrál incident s KDU-ČSL
Foto: Repro foto CNN Prima News
Popisek: Andrej Babiš

V pořadu se Babiš mimo jiné vyjádřil ke způsobu chování v Poslanecké sněmovně, za který jej někteří poslanci kritizují. Místopředseda organizačního výboru za KDU-ČSL Jan Bartošek na Babiše podal stížnost v souvislosti s březnovým chováním, kdy Babiš odmítal opustit řečnický pult. Vyvodí Babiš něco z případných důsledků?

„Nemám co vyvozovat. Tahle nová totalita, tahle 108, která nás tady brutálně válcuje a dokonce nám upírá to, abychom vystupovali, tak to zkrátka není možné měnit jednací řád Sněmovny jedním hlasováním. Tam je nějaká historická tradice, oni to porušili a já jsem chtěl mluvit...“ zmínil Babiš. 

„Já se tam chovám slušně. Myslím si, že kdyby se tam udělal monitoring všech urážek ze strany jednotlivých politiků a jejich vyjádření na twitteru, tak z toho vyjdu velice dobře. Já se chovám slušně a pan Bartošek, nevím proč, potřebuje se zviditelnit nebo nevím... KDU-ČSL má 3,5 procenta, hlavní mluvčí vlády je pan Jurečka, který komentuje všechno...“ podotkl Babiš.

„Arogance, s jakou dnes Sněmovna, pětikoalice funguje, je neuvěřitelná. Já jsem nic neudělal a těch 30 tisíc, pokud budu muset zaplatit, tak tím okradou samoživitelky, protože já posílám všechny peníze samoživitelkám,“ dodal Babiš.

„ODS je klasika, okrást důchodce, navyšovat daně, to je její historie,“ opřel se pak Babiš do občanských demokratů. „Tato pětikoalice chce snižovat daně na hazard, proti kterému jsem já bojoval. Asi se chtějí zavděčit svým sponzorům, chtějí navyšovat daně, tudíž chtějí navyšovat inflaci. Neudělali s inflací vůbec nic. Každý občan České republiky chudne. Nikdy jsem si nepředstavil, že by premiér Fiala byl horší než premiér Špidla, Nečas, nebo tyhle vlastně premiéři, kteří tam byli, absolutně o ničem, takže pan Fiala všechny překonal, je to absolutně nejhorší vláda,“ dodal Babiš. 

„Tahle vláda neřeší příjmy. Proč zrušili EET? Modernizační fond, ani nevědí, jak to dostat rozpočtu. Ministr financí tomu vůbec nerozumí,“ sdělil Babiš a podotkl, že vláda nešetří. „Pokud chtějí ušetřit, nechť propustí všechny členy ODS, TOP 09, KDU-ČSL, Pirátů a STAN, kteří jsou na ministerstvech,“ sdělil. 

„My nechceme nic měnit ohledně důchodů, nechceme navyšovat daně. My jsme snižovali daně. Není důvod něco měnit. Nechť jdou příkladem. Ať šetří,“ dodal Babiš. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

viděl jsem ten pořed, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusevipera , 27.04.2023 15:53:03
a jako obvykle jsem byl znechucen vedením rozhovoru moderátorkou. Chovala se k bývalému premíérovi bez špetky respektu, jako obvykle mu skákala do řeči, byla drzá a arogantní, vnucovala mu vlastní názory a snažila se ho dotlačit k odpovědi, po které by se po něm mohla povozit. Nenechala ho dokončit větu, celkově celý ten slavný rozhovor vyšel velice neobjektivně, trapně a hnusně. Chyběla jí jen lampa, kterou by mu svítila do očí. Není rozdílu mezi čt a cnn. Babiš má pravdu, jako jediný ze současných politiků umí počítat a rozumí ekonomii. Ta nemehla co nám vládnou nerozumí ničemu.

|  7 |  0

Další články z rubriky

860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

18:04 860 tisíc Ukrajinců v EU. Někteří je chtějí vrátit

Česko stojí před otázkou, zdali následovat některé evropské země a vyslyšet volání Kyjevu o pomoc s …