„Je mi to žinantní, ale vy jste tu popletla jablka s hruškama“. Pekarová se smála, jaký je to Okamura vlastenec, a přišla pádná odpověď

07.11.2021 12:26 | On-line

V první hodině Partie Terezie Tománkové proti sobě zasedli předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová a předseda SPD Tomio Okamura. Ve studiu by se napětí dalo krájet. Rána střídala ránu. Pekarová Adamová od Okamury dostávala jeden slovní úder za druhým, ale neváhala mu rány vracet. Podívejte se sami.

„Je mi to žinantní, ale vy jste tu popletla jablka s hruškama“. Pekarová se smála, jaký je to Okamura vlastenec, a přišla pádná odpověď
Foto: Screen Prima CNN
Popisek: Markéta Pekarová Adamová a Tomio Okamura v Partii

Hned první věty vyslovené v pořadu se týkaly prezidenta Miloše Zemana.

„Já doufám, že se pan prezident bude těšit lepšímu zdravotnímu stavu, jak to zatím vypadá a přeji mu to,“ začala Pekarová Adamová. Poté uvítala, že pan prezident chce mít novou vládu co nejrychleji, stejně jako koalice budoucích pěti stran.

Počítá však s tím, že prezident se bude k vládě vyjadřovat i kriticky. „Já si myslím, že pokud bude mít tu ambici zasahovat do vlády, tak k tomu využije toto místo, protože už řekl, že si bude chtít promluvit s některými těmi kandidáty,“ podotkla Pekarová Adamová.

Okamura vyjádřil naději, že prezident do složení vlády opravdu zasahovat bude. „Já bych byl rád, aby se vyjadřoval, protože tady je řada rozporů. Viděli jsme, že tady ta koalice mluvila o úsporách, ale přitom tady chce založit tři nová ministerstva,“ zlobil se Okamura.

„Ale to nebudou nová ministerstva, tam se jen převedou lidé, kteří jsou dnes na Úřadu vlády, takže toto je lichý argument,“ bránila se Pekarová Adamová.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Tomio Okamura byl položen dotaz

bydlení

Stát musí převzít plnou odpovědnost za bytovou politiku a zajistit pro mladé lidi dostatečné kapacity cenově dostupného bydlení. Co touto vaší větou přesně myslíte? A jaká cena za bydlení je podle vás v pořádku? A jak byste řešili problém, že na řadě míst, kde je největší poptávka po bydlení, není u...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

17:40 Vzpoura proti Leyenové: Chce z ČR „páreček“, ne Síkelu. Zlost. I Vondra dupnul

Předsedkyně Evropské komise (EK) Ursula von der Leyenová s českou nominací ministra průmyslu a obcho…