„Ještě párkrát a konec.“ Petr Fiala se houpe. A narazil víc, než by čekal

15.06.2021 8:22 | Ze sítí

Marketingoví experti SPOLU asi nečekali reakci na fotografii z Liberce, na které se lídři koalice houpou na provazech ve vědeckém muzeu IQLandia. Na sociálních sítích totiž sklidili výsměch, zvláště kvůli tomu, že se předseda ODS Petr Fiala houpal v saku. „To je bizár,“ zaznělo. Jeden z členů ODS už chce celý tým Petra Fialy vyměnit. „Dávám tomu ještě tak deset, maximálně 15 dementních fotek ‚tří lídrů‘ jako tahle, a hodím to tam Sandokanovi,“ pohrozil novinář Miloš Čermák. Padla i narážka na slavný večerníček a jeho znělku.

„Ještě párkrát a konec.“ Petr Fiala se houpe. A narazil víc, než by čekal
Foto: Repro Twitter
Popisek: Lídři SPOLU se houpou v Liberci na provaze

Anketa

Je korektní, jak Andrej Babiš nadává Pirátům kvůli migraci?

97%
2%
hlasovalo: 25395 lidí
V poslení době se rozmohly fotky politiků při fyzické aktivitě. Trend odstartoval už šéf Pirátů Bartoš, který při oslavě svých 41 let v březnu demonstroval svou fyzičku na hrazdě. Na hrazdě se v neděli objevil i další známý poslanec Pirátů, Jakub Michálek.

Téma fyzických aktivit však svou fotkou korunovali lídři SPOLU, kteří včera navštívili v Liberci vědecké muzeum IQLandia. A učarovali jim tamní houpačky, takže se celé vedení SPOLU zhouplo za přítomnosti kamer. A Petr Fiala, který se skoro jako u všech ostatních činností houpal v saku, dal fotku na twitter.

Houpání se na provaze kontrastuje s Fialovým o něco starším statusem, ve kterém vysvětluje, proč své sako moc často neodkládá. „Dobrým oblečením vyjadřujete úctu k druhým, respekt k instituci, kterou reprezentujete, k úkolu, který máte. Cítím to tak, a proto mě i nadále často uvidíte v obleku s kravatou. Veřejný prostor musíme kultivovat, posilovat pravidla slušnosti i vzájemného respektu, jinak všechno ztratíme. A i na formě záleží...“

Nutno říci, politici SPOLU byli na sociálních sítích za houpací fotku spíše k smíchu. „Těm snad dělá kampaň taky Prchal!“ smál se fotograf Lukáš Dunajčík. „Ten ‚tým Petra Fialy‘ propustit. Hned!!!“ přál si člen ODS pod nickem George H. Ruku na čelo s otázkou „Proč?“ si dával i vyučující na VŠE, Tomáš Šalomon.

„Tento politický marketing, to je bizár, do p*či,“ zhodnotil fotku webdeveloper Tomáš Mahrík. „Takhle to dopadne, když Piráti provokují výmyky,“ odkázal na předchozí pirátské cviky na hrazdě profesor Ladislav Krištoufek z Univerzity Karlovy. „Když Bartoš může dělat výmyky na hrazdě a Babiš posilovat v soukromé posilovně, tak proč všichni nadávají Fialovi za tohle?“ bránil naopak předsedu člen ODS Jiří Stejskal.

Jeden z komentátorů, zřejmě znalec muzea, si rýpl, že to mohlo dopadnout i hůř. „Vy všichni, co se tu pohoršujete, že pan předseda s paní předsedkyní se v IQLandii neudrželi, společně se zhoupli a vypadají u toho komicky. Tak si připomeňte, že před několika lety tam bylo půl patra expozice o sexu. Dnes to dopadlo vlastně docela dobře, ne...?“

A tiskovému mluvčímu organizace Amnesty International připomenuli politici proslulý večerníček Žofka a spol. a jeho znělku: „Zoologická zahrada je jen chabá náhrada, v pralese skotačit – tu chuť nelze potlačit. Přejte nám víc radosti, chceme užít mladosti. V kleci jsme celý den, tak ať se taky zasmějem. Umbabá umbabá umba umba ú.“

„I v této chvíli má na sobě Petr Fiala oblek, protože je to tak důstojné,“ ušklíbl se sarkasticky komentátor SeznamZpráv Jindřich Šídlo. „Jsem skoro jistej volič Spolu. Předstírám, že profesor Fiala neexistuje. Vydržím hodně. Ale dávám tomu ještě tak deset, maximálně 15 dementních fotek ‚tří lídrů‘ jako tahle, a hodím to tam Sandokanovi,“ přidal se novinář Miloš Čermák.

„To je ta nejpřirozenější věc, jakou jsem dneska viděl. Jen škoda, že se pan profesor drží oběma rukama, mohl v jedné třímat nějakou hodnotnou pravicově konzervativní literaturu. To by mělo teprve správnou Fialovskou atmosféru,“ poznamenal ironicky další vtipálek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

21:33 „Blyatmobil.“ Ruský vynález se chytil. Odhalil ukrajinskou slabinu

Ruským tankům nazývaným „blyatmobiles“ nebo „želví tanky“ či „bitevní stodoly“ se dostává pozornosti…