„Jsou za hlupáky!“ Od předsedy Svobodných zní k příznivcům Istanbulské úmluvy nepříjemná slova

08.08.2020 21:29

Ratifikace Istanbulské úmluvy může postavení žen i zhoršit, varuje ve svém komentáři na Facebooku předseda Svobodných Libor Vondráček. Podle něj žádný podobný dokument nepotřebujeme, a upozorňuje, že v argumentáři Rady Evropy ke kontroverzní úmluvě se dají najít pasáže, které příznivci dokumentu příliš neocení.

„Jsou za hlupáky!“ Od předsedy Svobodných zní k příznivcům Istanbulské úmluvy nepříjemná slova
Foto: liborvondracek.cz
Popisek: Libor Vondráček

Anketa

Podporujete zestátnění exekutorů dle návrhu SPD Tomia Okamury?

98%
2%
hlasovalo: 11402 lidí
„Žádnou úmluvu nepotřebujeme. To, co je v ní pozitivní a hodnotné, už dávno ČR dodržuje, a zbytek jsou škodlivé nesmysly. Příklad Turecka navíc ukazuje, že ratifikace smlouvy postavení žen může i zhoršit. Ratifikaci smlouvy Českou republikou tedy odmítám,“ tvrdí Libor Vondráček o Istanbulské úmluvě.

Píše k ní, že se těší, až ho soupeř kopne při fotbale a on mu v případě ratifikace řekne: „Právě ses dopustil násilí na ženách.“

„Samotný argumentář Rady Evropy, jejž tato instituce zveřejnila letos i v češtině, obsahuje sekci ‚Průlomové aspekty úmluvy‘. A tam nalezneme i tvrzení, že ‚je to první mezinárodní smlouva obsahující definici pohlaví. Znamená to, že pro ženy a muže platí nejen biologické rozlišení mužského a ženského pohlaví, ale existuje rovněž společensky konstruovaná kategorie pohlaví, jež ženám a mužům určuje specifickou roli a chování‘,“ píše.

Mgr. Libor Vondráček

  • Svobodní
  • předseda Svobodných
  • mimo zastupitelskou funkci

A poukazuje, že tedy „když odpůrci smlouvy tvrdí, že úmluva zavádí ‚genderovou ideologii‘, a zastánci se jim kvůli tomu vysmívají, jsou za hlupáky“. „Rada Evropy je usvědčuje ze lži,“ připojil předseda Svobodných.

Odkazuje i na komentář Martina Weisse na serveru Echo24.cz. Komentátor v něm o kontroverzní listině přemítá s tím, že na jedné straně její ratifikaci „urguje Evropský parlament, na druhé straně si z ní udělala téma Trikolóra a stalo se z ní živé téma na sociálních sítích“.

„V posledních měsících z ní vycouvalo či couvá Slovensko, Maďarsko Polsko a Turecko. Což je zase na opačné straně vnímáno jako zlověstná nákaza a důkaz toho, co jsou odpůrci dohody zač,“ popsal Weiss.

Kritici Istanbulské úmluvy – oficiálně „Úmluvy Rady Evropy o prevenci a potírání násilí na ženách a domácího násilí“ – především upozorňují, že pod maskou prevence domácího násilí tato úmluva zavádí velmi problematické právní konstrukce.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …