„Kašlu na Silvestr!” Češi jasně. Nákupy? Ne

31.12.2022 19:11 | Ze sítí

S jakou delikatesou nejraději slavíte silvestra, otázal se zákazníků na svém Facebooku řetězec Kaufland. Některé z odpovědí komunikační oddělení české pobočky Kauflandu nejspíš nepotěšili, lidé nejen psali, že silvestra nesnášejí, ale padly i poznámky na nabídku a cenu delikates.

„Kašlu na Silvestr!” Češi jasně. Nákupy? Ne
Foto: Hans Štembera
Popisek: Silvestrovské veselí

„Ať už příchod nového roku slavíte na horské chatě, u moře nebo u silvestrovských estrád v televizi, jedna věc nikdy nesmí chybět. No jasně! Tuny dobrého jídla!,“ lákali potravináři na poslední velký nákup před koncem roku.

Téma chtěli zákazníkům zpříjemnit spotřebitelskou anketou, kterou zacílili na silvestrovské delikatesy: obložené mísy, šampaňské a chlebíčky.

To mnoho zákazníků pochopilo spíše jako výsměch těm, kteří si vyjmenované dovolit nemohou. Téma se ale v diskusi rozrostlo v revoltu proti samotné instituci silvestra jako gastronomické a sváteční instituce.

„Silvestr mě nebere, ať už je to za náma a hlavně bez petard,“ vyjádřila mínění mnohých paní Radka Vratislavová.

„Nemám ráda Silvestr kdy na povel se všichni olizují,přejí si zdraví i když by toho člověka nejraději zabili,objímají se z cizími lidmi,“ padl další názor od diskutující, která tento večer obvykle tráví v koupelně, kde utěšuje vynervovaného pejska.

„Nesnáším Silvestr kvůli petardám, měli by to zakázat,“ přidala se další, která si musela vyslechnout, že pejsek to jednou za rok musí vydržet. Odpověděla, že u nich to šílenci odpalují už od předvánoc.

Debata o zákazech ale vyvolala reakci: „Taky miluju ohňostroj. Zakázala bych těch pár ukricenych, kvůli kterým by se asi měli všichni po*** a omezovat“.

Konec pyrotechniky v Bille. Rozhodnuto na Den země

Přístup řetězců k pyrotechnice je různý. Nejradikálněji to pojala Billa, která už od října zábavní pyrotechniku neprodává vůbec.

„Pro vyřazení tohoto zboží se řetězec rozhodl v rámci své udržitelné strategie zvané Plán B. Tento koncept vznikl 21. 4. 2021, tedy přesně na Den Země a zahrnuje všechny ekologické aktivity,“ padlo vysvětlení.

Billa zdůrazňuje, že pyrotechnika neprospívá životnímu prostředí, domácím mazlíčkům, je z ní moc odpadu a neodbornou manipulací si mohou ublížit sami zákazníci.

Na Facebooku Kauflandu to ale nebyla jediná námitka. „Nucené veselí a není co slavit,“ zněly další námitky.

Jiní odpověď pojali ve stylu řetězce a za největší silvestrovské delikatesy označovali třeba postel, peřinu a deku.

Další informovali, že hned ráno nastupují na dlouhou službu pečovat o potřebné, takže na veselí opravdu nemají čas. A padl i názor, že nejlepší je jít spát už před desátou a ten půlnoční kravál zaspat.

„Svátky nejsou o jídle ale o rodině aby byly pohromadě,“ uzavřela reklamní průzkum paní Věra Veselá.

Na druhou stranu mnoho zákazníků pojalo diskusi jako příležitost k prezentaci své sváteční tabule.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Silvestrovský , Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseMivoj , 31.12.2022 22:43:57
pořad na CNN,, Ukrajina,, Tvl to nevymyslis,,Debilita v přímém přenosu,,Tak neblbnou ani na ČT

|  7 |  0

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…