„Kdo zpochybňuje, je vlastizrádce!“ Z Němcové to dnes teče jak z přehrady

06.06.2023 13:25 | Ze sítí

MONITORING SÍTÍ Senátorka Miroslava Němcová ostře odsuzuje údajný ruský útok na ukrajinskou přehradu Kachovka, která kvůli poničené hrázi v následujících hodinách a dnech zatopí rozlehlé území na jihu země včetně desítek vesnic a měst. Podle Němcové je po takovém činu každý, kdo zpochybňuje obrannou smlouvu mezi Českem a USA vlastizrádce.

„Kdo zpochybňuje, je vlastizrádce!“ Z Němcové to dnes teče jak z přehrady
Foto: Repro ČT
Popisek: Miroslava Němcová v Událostech, komentářích

Přehrada Kachovka vyletěla do povětří. Ke zničení hráze u elektrárny se nehlásí ani Rusko, ani Ukrajina, ale obě strany tvrdí, že přehradu vyhodila do povětří druhá strana. Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj kvůli zničení přehrady označil Rusy za teroristy. Pravděpodobným důvodem by podle pozorovatelů mohla být snaha ruské armády znemožnit Ukrajincům další postup přes rozbouřený Dněpr. Kvůli záplavám jsou evakuovány tisíce obyvatel, je ohroženo chlazení Záporožské jaderné elektrárny a také zdroje pitné vody pro celou Chersonskou oblast i Krymský poloostrov.

Řada českých politiků ale má jasno, že viníkem situace je Rusko. Zničení přehrady odsuzuje kromě jiných český premiér Petr Fiala nebo senátorka Miroslava Němcová, která údajný ruský čin hodnotí ve světle nedávno uzavřené obranné smlouvy s USA.

„Po zničení Nové Kachovky je každý, kdo zpochybňuje naši smlouvu o obranné spolupráci s USA, vlastizrádce. Každý: od komoušů, přes Trikoloru, pouliční kazatele až po SPD a Babiše,“ tvrdí Němcová.

Němcová také vyzývá, aby byli všichni, kdo nadále spolupracují s Ruskem, pohnáni k odpovědnosti. „Lidé, firmy, organizace a státy, spolupracující s Ruskem, musí nést za své kroky odpovědnost. Jsou spolupachateli barbarství namířeného proti naší civilizaci. Podporují zločiny, jsou hluší a slepí k nezměrnému utrpení Ukrajiny. Všechno vidí, nemohou se na nic vymluvit. Na NIC!“ má jasno Němcová.

Senátorka zároveň sdílela několik příspěvků, které se věnují aktuálnímu dění na Ukrajině a odsuzují Rusko za jeho činy. „Kdyby všechnu tu energii, kterou rusácký svině věnují ničení, vraždění a kradení, věnovali budování a stavění, mohli by být se zdroji, které mají, skutečnou velmocí. Ale jsou to jen tupá deprimovaná, líná, závistivá a neschopná hovada. Stejně jako ti, co jim fandí,“ stojí v jednom ze sdílených příspěvků.

Další příspěvek upozorňuje, že zničení Kachovské přehrady je obrovská ekologická, a humanitární katastrofa, která postihne desetitisíce lidí. „Zničení Kachovky je technologická, ekologická a humanitární katastrofa. Tohle je simulace povodní, které se teď valí okolím Dněpru. Záplavy povedou k mnoha úmrtím. Ohroženo je asi 80 vesnic a měst. Lidé na jihu Ukrajiny a na Krymu zůstanou bez pitné vody,“ upozorňuje profil Dárek pro Putina a přikládá animaci, kudy se bude voda z přehrady šířit.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: jma

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

To je její názor., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusedaaanka , 06.06.2023 14:07:45
Můj názor je zase ten, že vlastizrádce je každý, kdo sem opět zve vojsko.

|  24 |  0

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…