„Kok*ti z těch p*delí volají.“ Pane Babiši, máte smysl pro humor? Uvidíme

08.10.2018 10:00

„20 tisíc piv, 5 tisíc gulášů a hovno! Vy kurvy,“ i to se objevuje na plakátu, jenž se jako fotomontáž šíří po volbách světem internetu. Lídr pražské kandidátky Petr Stuchlík tak podle vtipálků reaguje na výsledky v hlavním městě, kde hnutí ANO skončilo páté.

„Kok*ti z těch p*delí volají.“ Pane Babiši, máte smysl pro humor? Uvidíme
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Andrej Babiš na povolební tiskové konferenci ve volebním štábu hnutí ANO.

Proč hnutí ANO prohrálo v metropoli? I to se nyní řeší mezi babišovci. A někteří jsou přesvědčeni, že vinu nese i premiér a šéf hnutí ANO Andrej Babiš. Píše to server Seznam Zprávy. 

Předseda hnutí ANO přitom z porážky v hlavním městě viní končící vedení radnic a také pražskou organizaci. „Na pražský výsledek měla podstatný vliv i celostátní politika hnutí ANO,“ uvedl pak Seznamu zdroj z hnutí ANO, jenž se odvolává na interní průzkumy. Ty podle všeho mimo jiné kritizují vládní spojenectví s ČSSD a to, že dochází i k opoře v komunistech.

A lidem se prý nelíbila ani výměna lídra vybraného ve vnitrostranických primárkách, Patrika Nachera, za koně Andreje Babiše v osobě Petra Stuchlíka. Nacher navíc nakonec získal víc hlasů než Stuchlík, jenž dopadl dokonce hůř než trojka na kandidátce, ministr financí Ivan Pilný. 

Babiš však chybu s lídrem nepřiznává a dál tvrdí, že Stuchlík je nejlepší manažer ze všech. Rezignaci však odmítá i předseda pražské organizace Jan Říčař. „Několik týdnů před volbami přišla výměna lídra, kterou jsme plně respektovali, protože to umožňují stanovy. Petr Stuchlík měl naši maximální podporu a má ji nadále. Ale svalovat teď neúspěch na krajské předsednictvo mi nepřijde úplně šťastné ani férové,“ uvedl pro Seznam.

Původní text ZDE

Světem internetu se také šíří vtipné obrázky, dělající si z prohry ANO legraci. Před volbami totiž Prahu zaplnily billboardy hnutí, jež se nyní stávají dobrým terčem.

A svůj prostor mezi humorem má i žertovný falešný účet místopředsedy hnutí ANO Jaroslava Faltýnka. 

„Pan předseda Andrej Babiš zuří, od odpoledne mu drnčí mobil a tam se ho ti kokoti z Ústí, Jihlavy a dalších prdelí ptají, co mají dělat,“ napsal ,,satirický" a falešný Faltýnek.

„Novináři se nás neustále ptají na nějakého pana Stuchlíka, vůbec netušíme, kdo by to měl být,“ zmínil rovněž nepravý Faltýnek.

A novinář Respektu Ondrej Kundra sdílel nyní již autentické video Seznamu Zpráv, jež zastihly právě Stuchlíka. „Petr Stuchlík, kluk z plakátu, který vůbec o ničem nerozhoduje,“ píše Kundra k reakci Stuchlíka na slova Andreje Babiše (ANO), že si hnutí zaslouží být v opozici. Ten totiž předal v rozhovoru slovo předsedovi pražské organizace Janu Říčařovi, aniž by k Babišovým slovům cokoliv podrobnějšího řekl. 

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…