„Ku*vy se nevolí.“ Kalousek zaútočil na Nerudovou, Farského a STAN

15.11.2023 22:41 | Monitoring

Ku*vy se nevolí, vzkázal expředseda TOP 09 Miroslav Kalousek lídrům eurokandidátky hnutí STAN Danuši Nerudové a Janu Farskému s tím, že původně zvažoval, že je ve volbách do Evropského parlamentu bude volit. Pravděpodobně ho rozčílilo, že někdejší hejtman a odpadlík od hnutí ANO Ivo Vondrák spojil své síly právě se STANem. Pro Kalouska to je podobné, jako kdyby za Rakušanovo hnutí kandidoval Vasil Biľak.

„Ku*vy se nevolí.“ Kalousek zaútočil na Nerudovou, Farského a STAN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Místopředseda Správní rady VZP ČR Miroslav Kalousek

Anketa

Které datum je pro vás důležitější?

hlasovalo: 13590 lidí

„Tenhle člověk nevstoupil do ANO pomýlen v r. 2013. Vstoupil tam v r. 2017, kdy bylo už  každému jasné, oč jde. V té době tam vstupovaly už jenom prostitutky. Chtěl jsem vás volit, Danuše Nerudová a Jane Farský. Pokud se ale kamarádíte s tímhle darebákem, tak vás žádný slušný člověk volit nemůže. To prostě nejde. Ku*vy se nevolí. Děkuji za pochopení,“ uvedl někdejší šéf TOP 09 Miroslav Kalousek. Pravděpodobně tak narážel na bývalého hejtmana Moravskoslezského kraje Iva Vondráka, který se rozhodl v nadcházejících krajských volbách kandidovat místo za ANO Andreje Babiše, s nímž se rozkmotřil, za hnutí STAN. Vondrák skutečně vstoupil do hnutí ANO Andreje Babiše v roce 2017.

Ještě předtím psal Kalousek o tom, že hnutí STAN poptává, zda ještě žijí pánové Biľak, Jakeš a Indra. „V takovém případě mu bude ctí, že budou za hnutí STAN kandidovat,“ napsal s dovětkem, v němž opět padlo slovo ku*va. „Protože: ‚Nikdo nemůže být až takovou kurvou, aby nemohl kandidovat za hnutí STAN,” napsal.

Vondrák bude v krajských volbách, které proběhnou na podzim příštího roku, lídrem kandidátky hnutí STAN, které v Moravskoslezském kraji půjde do krajských voleb v koalici Starostové a osobnosti pro kraj. Vondráka, který byl v minulosti hejtmanem za hnutí ANO Andreje Babiše, doplní v čele kandidátky poslankyně a krajská předsedkyně STAN Michaela Šebelová. STAN angažmá někdejšího hejtmana oznámil na středeční tiskové konferenci.

Vondrák se s hnutím ANO rozkmotřil poté, co otevřeně v prezidentské volbě podpořil Petra Pavla proti vlastnímu šéfovi Andreji Babišovi (ANO). Stále zastává post poslance, i když už opustil poslanecký klub ANO. Na funkci hejtmana v minulosti rezignoval poté, co hrozilo, že jej zastupitelstvo odvolá. Spolu s Kateřinou Šebestovou, Zdeňkem Karáskem a Ondřejem Němečkem byli dříve v hnutí ANO, následně založili v krajském zastupitelstvu klub Otevření a konstruktivní.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

autor: Vanda Efnerová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:
Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Politické prostitutky si svými nalakovanými nehty, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseBill Pilgrim , 16.11.2023 8:34:14
vlítly do extravagantních paruk. Podle titulku jsem myslel, že tou lehkou děvou myslí Danuši. Říkal jsem si, že se Kalda do toho rozhodnul takto drsně a pravdomluvně zasáhnout. Tuhle prodejkyni titulů přece nikdo soudný volit nebude.

|  19 |  0

Další články z rubriky

Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

21:50 Tomu věří neúspěšní. Plukovník rozebral dezinfo. A na koho cílí

Plukovník Ivo Zelinka byl hostem podcastu Čestmíra Strakatého. A řeč byla o ruské válečné propagandě…