„Lidé mají po krk koblih!“ Marek Výborný na rozloučenou popsal tři pilíře lidovců

25.01.2020 12:40

Politika KDU-ČSL se musí podle končícího předsedy Marka Výborného soustředit na rodiny a jejich podporu. Na dnešním mimořádném stranickém sjezdu v Praze Výborný vyzval k permanentní volební kampani. Nepřímo se vymezil vůči premiéru Andreji Babišovi a jeho hnutí ANO.

„Lidé mají po krk koblih!“ Marek Výborný na rozloučenou popsal tři pilíře lidovců
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marek Výborný (KDU-ČSL)

„Lidé mají až po krk koblih. Lidé chtějí vidět světlo na konci tunelu,“ uvedl Výborný v narážce na Babišův předvolební artikl. Řekl, že lidovecká strana nedosáhne lepších výsledků z Parlamentu, ze svého sídla Charitasu nebo ze schůzí svých organizací. „Musíme jít mezi lidi,“ zdůraznil Výborný.

Uvedl také, že lidovci na podzim připravili svou vizi pro Česko. „Dokument, který není výsledkem debaty politologů ani marketérů a není ani výsledkem toho, o čem bych já snil, když právě spím,“ podotkl Výborný s odkazem na název Babišovy předvolební knihy.

Základem lidovecké politiky musí být, podle Výborného, rodina. „Musíme přestat přemýšlet o preferencích či zákulisních praktikách a politikaření, ale začít řešit skutečné problémy všech tátů, maminek, jejich dětí, vdov a vdovců, prarodičů nebo mladých lidí, kteří chtějí mít rodinu, ale mají z toho strach,“ zdůraznil. Když bude KDU-ČSL na straně rodičů, bude podle Výborného silná, úspěšná a nenahraditelná.

Lidovce také vyzval k obraně „normálního přirozeného světa“ a hodnot, které se ještě před pár lety zdály nezpochybnitelné.

Z vyjádření Výborného vyplynulo, že zůstane poslancem.

Výborný rezignoval na funkci předsedy KDU-ČSL z rodinných důvodů. Do čela strany kandidovali místopředseda Jan Bartošek, bývalý ministr zemědělství Marian Jurečka a Jan Horníček z královéhradecké organizace. Europoslanec Tomáš Zdechovský se kandidatury vzdal.

Novým předsedou KDU-ČSL se stal Marian Jurečka.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…