„Lůzo, buďte rádi, že nesloužím.“ Voják a násilí za roušku: Mnozí budou čumět

18.03.2021 7:51

Zákroky proti občanům, kteří na veřejnosti nenosí roušky nebo respirátory, mají své obhájce i odpůrce. K těm prvním se řadí Martin Zapletal, bývalý voják a policista, proslulý vystrkováním zadku na konvoj NATO. Zákroky v Ostravě i v Českých Budějovicích schvaluje. „Ach... jako bych se viděl...“ ocenil policistu, který skočil po mladíkovi se sundanou rouškou. „Tento zákrok je výstavním a dají si ho za rámeček oba aktéři,“ míní a dodává: „Nechť je ráda tupá flastenecká lůza, že už nesloužím.“ Hodlá nahlašovat ty, kdo na internetu vyhrožují policistů a dalším.

„Lůzo, buďte rádi, že nesloužím.“ Voják a násilí za roušku: Mnozí budou čumět
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Veterán z misí v Kosovu a Kuvajtu Martin Zapletal

Anketa

Uškodí ODS odchod Pavla Novotného?

5%
18%
hlasovalo: 9931 lidí

Jak jsme již psali, zostřená opatření vedou k tomu, že do konfliktu s policisty či strážníky se dostanou ti, kteří odmítají po ulici chodit v roušce či respirátoru. Některé z těchto incidentů pak končí s „pachatelem“ na zemi a videem na internetu.

Názory, zda se jedná o správný postup, se různí. Někteří policisty obhajují s tím, že není možné, aby se občané beztrestně vzpírali tomu, když je policista k něčemu vyzve, jiní zase považují zákroky policie za extrémní. Do druhé skupiny patří například bývalý policista Štefan Bartók, který takový postup neváhal označit za fašistický.

Anketa

Bojíte se vakcíny AstraZeneca?

82%
18%
hlasovalo: 13497 lidí
Na druhé straně stojí např. bývalý voják a policista Martin Zapletal. „Vzhledem k hysterii a agresi proti zdravotníkům, lékařům, vojákům, ale především vůči policistům a strážníkům jsem nucen vydat následující stanovisko a těmto vyjadřuji PODPORU!“ prohlašuje veterán misí v Kosovu a Kuvajtu. Tvrdí, že společnost je rozdělena a média jsou zaměřena proti státu a proti policistům a je zatím „něčí" zájem“. Je zde nekázeň, humus, bordel, filcky jak pětikoruny... spěje to k anarchii...“ myslí si bývalý voják.

Vymezil se zejména proti extrémním vyjádřením na internetu proti policii. „Vyhlašuji nulovou toleranci tomu, kdy tupá flastenecká lůza bude útočit, byť verbálně, na lékaře, zdravotníky, vojáky, policisty a strážníky,“ oznámil a dodal, že blíže neuvedené vyhrožování už hlásil policii.

Posléze se vyjádřil k incidentu v Ostravě, kde strážníci pacifikovali opilou ženu s dítětem. „Normální lidé se strážníkům a policistům už dávno nediví. A normální lidé se mi nediví, že toto hromadně označuji tupou flasteneckou lůzou. Jsem rád, že už nesloužím... ehm, tedy, nechť je ráda tupá flastenecká lůza, že už nesloužím,“ hrozil Zapletal a dodal: „Zkoušeli to různí frajírci a vychcánkové během mé služby, ale neprošli. Rád bych si tyto mazal na chleba... s chutí.“ Prý se policistů, strážníků a zdravotníků vždy rád zastane.

Komentoval také zákrok v Českých Budějovicích, proti kterému se vymezil bývalý polista Bartók. Vzhledem k předchozím příspěvkům není překvapivé jak. Policista prý postupoval správně. „Moment překvapení, zvládnul to téměř sám, takže lidé nemusí řvát, že na něm klečelo 3, 5, 7 policistů... Ukončená nesmyslná diskuse ein, zwei, žádné škody na životě, zdraví ani majetku, žádné divadlo v přetahování, žádné dítě pozapomenuto, co víc si přát. Tento zákrok je výstavním a dají si ho za rámeček oba aktéři,“ hodnotil výkon a poděkoval za službu strážníkům a policii.

Kopnul si také, že doteď „odborníci“ kverulovali, že policisté vždycky zasahují v několika lidech na jednoho, takže teď se o mladíka postaral policista sám. „Ach... jako bych se viděl...“ vzpomínal bývalý policista.

Nicméně, sám Zapletal měl trable se soudy a policií, když v roce 2017 veřejně prohlašoval: „Vidle, cepy, sudlice, vařechy, cokoli máte kdo doma, budete to potřebovat proti vlastizrádcům, proti muslimům, proti islámu a proti všem, kteří nás tady chtějí zotročit.“ Dle policie se jednalo o podněcování k nenávisti.

Policie se také Zapletalem musela zabývat, když opakovaně vystrkoval zadek na projíždějící americký vojenský konvoj v roce 2016. Nutno říci, Zapletal to chápal: „Ti kluci na místě postupovali naprosto správně. Legitimovali mě poprvé, upozornili, pak znovu a řekli, že pokud to zopakuji, zajistí mě. Já s tím byl srozuměn a udělal jsem to potřetí. Oni nemohli jinak.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: kas

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…