„Mafie, zločinci!“ Volný zase rozbil jednání. Konflikt s policistou, boj o novináře

07.09.2021 10:32 | Ze sítí

Volební výbor Poslanecké sněmovny chce dnes rozhodnout o odvolání členky Rady ČT Hany Lipovské, která kandiduje ve sněmovních volbách za hnutí Lubomíra Volného Volný blok. Právě kvůli příznivcům hnutí byl však výbor hned po začátku přerušen. Ti totiž dorazili na jednání bez povinné ochrany dýchacích cest. Následně se poslanec Volný střetl s policií o to, zda na jednání má být přítomna veřejnost, když novináři vpuštěni byli. Výbor nakonec doporučil Poslanecké sněmovně Lipovskou odvolat z Rady ČT.

„Mafie, zločinci!“ Volný zase rozbil jednání. Konflikt s policistou, boj o novináře
Foto: Facebook Lubomíra Volného (reprofoto)
Popisek: Odchod Hany Lipovské z jednání volebního výboru. V doprovodu Jany Bobošíkové.

Lipovská je lídryní kandidátky Volného bloku v Pardubickém kraji, zároveň i členkou Rady ČT. A to se právě nelíbí volebnímu výboru Poslanecké sněmovny (tedy některým členům) a rozhodli se situaci řešit. Na začátku jednání však došlo k přerušení, a to z toho důvodu, že na jednání dorazili příznivci Volného bloku bez povinných respirátorů.

Anketa

Je generace lidí narozených po roce 1980 připravena plně převzít vládu nad Českem?

3%
95%
hlasovalo: 10894 lidí

„Zbabělci a pokrytci odcházejí, aby nás lidi, kteří odmítáme dodržovat nelegální vládní nařízení, mohla vyvádět policie. Takže si ten zákrok pěkně natočíme a pěkně vám jej zveřejníme,“ poznamenal Volný ve svém živém přenosu z jednání výboru. Místnost v tu dobu opouštějí poslanci, členové volebního výboru. Pár jich zůstává.

„Upozorňuji, že jednání výboru je ze zákona veřejné, že policie má jedinou možnost, vzít si od nás občanský průkaz, identifikovat lidi, kteří nedodržují nezákonné vládní nařízení a předat celou věc k vyřízení dalšímu orgánu. Jakýkoliv další postup bude nezákonný,“ poznamenal Volný. 

Veřejnost, ještě přítomná na jednání volebního výboru. Reprofoto: Facebook Lubomíra Volného

Nakonec byla veřejnost z místnosti skutečně vyloučena, kamery byly v průběhu odcházení hostů vypnuty. Natáčel jen Volný. Veřejnost vyváděla policie. Poslanci také hledali jinou místnost, kde by mohli o Lipovské rozhodnout, Volný, jenž vše točí na mobilní telefon, šel za nimi.

Jménem zákona!

Anketa

Jakou školní známkou ohodnotit vládu Andreje Babiše?

66%
8%
3%
3%
16%
hlasovalo: 8678 lidí

Na následné jednání byli vpuštěni bez respirátorů jen poslanci Volný, Marian Bojko a Hana Lipovská. Veřejnost už nikoliv. Nejprve dochází k hádce před vstupem na výbor, kdy veřejnost zastavuje pracovník ochranné služby. „Nemůžete jít dovnitř. V případě, že tam půjdete, budete se zodpovídat z přečinu napadení úřední osoby. Pán nepůjde dovnitř,“ řekl pracovník. „Vy jste ho nevyzval jménem zákona, takže může jít dovnitř,“ reagoval Volný. „Dobře, takže jménem zákona nepůjdete dovnitř,“ zareagoval pracovník. Muž tak dovnitř nevstoupil. „Policie pokračuje opět v porušování ústavních práv občanů, protože jim to nařídil někdo na základě porušování jednacího řádu Sněmovny. Žádné neveřejné jednání nebylo vyhlášeno,“ podotkl Volný.

Volný následně i napomíná poslance, kteří veřejnost vyloučili. Podle něj jsou novináři též veřejností – a přitom na místě přítomni. Novináři však mají respirátory. „Dovolím si vás upozornit, že nezákonně porušujete jednací řád, protože jsou tady přítomni zástupci veřejnosti, novináři a tito novináři jsou zástupci veřejnosti. Vy jste uzavřeli jednání bez předchozího rozhodnutí tohoto výboru. Takže veřejnost má právo tady být přístupná až do okamžiku, než vy rozhodnete o jeho uzavření. Porušujete jednací řád. Paní Lipovská tady nebude vystupovat, protože vy jste zločinci. Každý novinář, který tady je, je zástupcem veřejnosti. Nemůžete si to odhlasovat, protože tady nebyla přístupná veřejnost. Vy jste nelegálně omezili přístup veřejnosti,“ rozčílil se Volný.

Slova ženy hrdinky

„Jako mafie si můžete pokračovat, v čem chcete. Porušili jste jednací řád a veřejnost má právo to vědět. Nezákonně jste ale vyloučili veřejnost z tohoto jednání. Jste zločinci. Nelegálně jste si odhlasovali něco, na co nemáte nárok. Ostuda všem, kteří pro to zvedli ruku. Ostuda každému novináři, který se na tom bude podílet,“ sdělil Volný poslancům a odešel z jednání. 

Jednání volebního výboru, již uzavřeného pro veřejnost. Reprofoto: FCB Lubomíra Volného

Lipovská zatím čekala před dveřmi, Volný ji následně informoval. „Skutečně si odhlasovali, aby tam pustili veřejnost. Odhlasovali si, že veřejnost tam nesmí, přestože původně bylo toto jednámí veřejné dle zákona, takže správný postup byl takový, že veřejnost měla být vpuštěna. Až potom se mělo hlasovat o tom, že bude vyloučena, tudíž toto jednání je v rozporu s jednacím řádem, ale ta covidová mafie, která tam sedí, podporovaná novináři, kteří tam přišli a kteří jako zástupci veřejnosti tam nemají co dělat, protože veřejnost byla vyloučena, tak jsme svědky nezákonné frašky. Jsme svědky dalšího arogantního jednání ze strany mafiánů, kteří ovládají tuto Sněmovnu, zneužívají i tady policisty České republiky k tomu, aby prosazovali porušování zákona. Je mi to líto, ale muži a ženy s odznaky jsou zneužíváni mafií k tomu, aby veřejnost drželi od informací, které jsou pro ně důležité. Aby veřejnost neměla možnost sledovat činnost jejich zastupitelů,“ podotkl Volný.

Lipovská na jednání může, ale rozhodla se jinak. „Od počátku jsem říkala, že jsem kandidovala proto, abych byla na straně lidí. A pokud Sněmovna rozděluje lidi na jednu kategorii novináře a druhou kategorii, tak budu i nadále na straně lidí. Mohou mě odvolat v mé nepřítomnosti,“ řekla Lipovská a odešla v doprovodu Volného a mimo jiné také přítomné novinářky Jany Bobošíkové na kávu. „To jsou slova ženy hrdinky,“ vyzdvihl předtím ještě Lipovskou Volný a dostalo se jí potlesku.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: vef

MUDr. Ladislav Václavec byl položen dotaz

Zdraví máme jen jedno

Pane senátore, hlasoval jste pro senátní novelu zaměstnávání zahraničních zubařů u nás. Tito studenti medicíny, možná lékaři mají pracovat pod dohledem českého l=kaře, který asi podle vás nemá co na práci a tak bude dohlížet. Bez řádně ukončené zkoušky z českého jazyka a slevovat z náročnosti aproba...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

11:29 Je to tu, Rusové otevírají novou frontu. 70 km od Charkova

Ruské jednotky zaútočily v noci na pátek na pohraniční město Vovčansk, vzdálené od Charkova necelých…