„Masakr, Bartoši. Krveprolití. Končíš!“ Ou, ta Prima. Tam Pirát neměl chodit

16.08.2021 9:47 | Ze sítí

V neděli se předseda Pirátů Ivan Bartoš střetl s dvojministrem Karlem Havlíčkem. A podle experta na politický marketing Petrose Michopulose utrpěl dost drtivou porážku, na kterou se nedalo koukat. „Takové krveprolití se nedá vydržet. Chtěl bych se Ivana Bartoše zeptat. S kým se na ty debaty připravujete? V nějakém skautském oddílu? Nebo v klubu háčkování?“ ptal se. A ozvali se i další.

„Masakr, Bartoši. Krveprolití. Končíš!“ Ou, ta Prima. Tam Pirát neměl chodit
Foto: Repro Facebook
Popisek: Předseda Pirátů Ivan Bartoš v Partii

Anketa

Jste pro to, abychom zachránili naše afghánské tlumočníky?

17%
79%
hlasovalo: 10514 lidí
V neděli se střetl předseda Pirátů Ivan Bartoš s místopředsedou vlády a dvojnásobným ministrem Karlem Havlíčkem. Tématy byl například Afghánistán, samozřejmě volby, ale i situace v krajích. Havlíček jmenoval nedávné chyby Pirátů: „Vám se podařilo během jednoho týdne urazit obyvatele Ústí nad Labem, vám se podařilo během jednoho týdne urazit Rumunsko a pokračujete teď v tom znova,“ a dodal, že Bartoš říká, že v Ústeckém kraji nejsou firmy a školy.

Kontroval, že v kraji jsou firmy velmi dobré a univerzita v Ústí funguje velice dobře. „Mějte trošku respekt vůči tomu regionu, běžte do toho s větší mírou pokory. A možná ten region vám to vrátí,“ mínil. Označovat obyvatele za chudáky, kteří ani nemohou vystrčit hlavu, aby se uživili, je dle Havlíčka chyba. A jmenoval řadu projektů, které jsou prý pro Ústecký kraj připravené.

A Bartoš se bránil, že srovnával růst HDP v Rumunsku a stagnaci v Ústeckém kraji. Dodal, že si mohl vybrat celou řadu ukazatelů a že se velmi rád setká s rumunským velvyslancem. „Ale neotáčejte to na ty lidi, to si myslím, že je dost špinavý způsob kampaně,“ řekl a doplnil: „Já rozhodně nebrečím v té kampani a musím říct, že holt některé věci jsou za hranou, a když jsem viděl pana Babiše, jak vykládá ty lži o Pirátech, tak mi bylo spíš smutno. Nebo když se pan Babiš vyfotí v Praze, jak si musí koupit lístek, přitom je senior a ti mají dopravu tohoto typu v Praze zdarma.“ Uvedl, že on jen představuje pirátskou práci a cíle. Havlíček však téma Rumunska nehodlal opustit.

Podle experta na politický marketing Petrose Michopulose, tvůrce podcastu „Kecy&politika“, se na tento souboj nedalo koukat. „Takové krveprolití se nedá vydržet. Chtěl bych se Ivana Bartoše zeptat. S kým se na ty debaty připravujete? V nějakém skautském oddílu? Nebo v klubu háčkování?“ ptal se.

S jeho názorem souhlasil i bývalý poslanec TOP 09 Miroslav Kalousek, podle kterého byl Bartošův výkon strašný.

Michopulos odhalil i proč považuje Bartošův výkon za tak špatný, šlo o téma Středočeského kraje. „Celé to měl Bartoš otočit na Jermanovou a její mafii ve Středočeském kraji, kde Havlíček kandiduje a úplně ho na tom uškvařit. Vůbec na to neměl udělanou přípravu. Měl ho grilovat na jeho osobních průserech a na D1. Místo toho si tam stěžoval na nějaký imaginární PRteam, který nekandiduje,“ vyčetl mu.

„Přepnul jsem v 11.47, a to už bylo v podstatě vymalováno. Bohužel. Nedalo se to vydržet. A věřte mi, že Havlíček věru není můj oblíbenec a těšil jsem se na to, že ho Bartoš rozseká. Jinak bych si to ani nepouštěl,“ odhalil marketér.

A k Bartošovu výkonu svou poznámku přidal také Ondřej Kania, podnikatel a podporovatel SPOLU. „Bartoš premiérem nebude. Takhle promrhat brutální momentum půl roku před volbama, takhle to podcenit, nevyrůst tam, kam je potřeba vyrůst. Tohle vejde do učebnic. Babiš bude premiérem další 4 roky,“ soudil pesimisticky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…