„Michal Hašek, sympatizant teroristického režimu.“ Mitrofanov šířil, přišla rána zpět

12.03.2024 15:35 | Monitoring

Pro komentátora Alexandra Mitrofanova je nesmiřitelným faktem, že z bývalého hejtmana za ČSSD a současného předsedy jihomoravské buňky strany PRO Michala Haška je nyní zkušební komisař Ministerstva vnitra. V článku vzpomněl jeho družení se s Nočními vlky, s nimiž se na brněnském hřbitově v roce 2016 poklonil padlým vojákům Rudé armády. Jako aktivní sympatizant teroristického režimu jde podle něj proti vládě. Hašek se na sociální síti proti Mitrofanovu tvrzení důrazně vymezil s tím, že šíří lži.

„Michal Hašek, sympatizant teroristického režimu.“ Mitrofanov šířil, přišla rána zpět
Foto: Hans Štembera
Popisek: Michal Hašek

„U Alexandra Mitrofanova, předlistopadového horlivého opěvovače Sovětského svazu, už není ironie ani žertování na místě,“ píše Michal Hašek na facebooku a následně sdílí, co tato „korouhvička z bývalého Rudého práva“ dnes napsala.

„Jsme momentálně v míru? Lidé, kteří Rakušana prosili, ať svou pozici přehodnotí, jsou přesvědčeni, že nikoli. Jsme ve válce. Je součástí této války Michal Hašek? Bez jakýchkoli pochybností. Nedá práci najít jeho fotografie se symbolem putinovského barbarství, svatojiřskou stužkou. Ani snímky, na kterých se bratříčkuje s Putinovým pomocným komandem, Nočními vlky. Je na straně nepřítele činy, nikoli slovy.

Teď pracuje pro českou vládu, která je s Putinovým Ruskem v konfliktu. Možná mezitím prozřel? Ne, právě v těchto dnech vystupuje proti této vládě kvůli tomu, že přerušila společná zasedání s Ficovým proputinovským kabinetem. Je trochu divné pracovat pro někoho a zároveň být veřejně jeho odpůrcem. Poslanecká sněmovna 15. listopadu 2022 přijala usnesení, v němž označila současný ruský režim za teroristický. Pro Ministerstvo vnitra tedy pracuje aktivní sympatizant teroristického režimu, ale ministr vnitra je tolerantní až na půdu,“ uvádí Alexandr Mitrofanov ve svém textu na Novinkách.

Zkušební komisař Ministerstva vnitra Michal Hašek se proti jeho slovům vymezil. Zdůraznil, že fotografie, které popisuje, jsou z roku 2016, tedy 8 let staré a Mitrofanův výklad zasadil do kontextu. „Jako tehdejší hejtman jsem se v Brně na centrálním hřbitově zúčastnil na pozvání ruského generálního konzula pietní vzpomínky na padlé při osvobození Brna na jaře 1945. Po skončení jsem byl požádán o fotografii s některými ze zúčastněných společně s generálním konzulem, byla to možná minuta či dvě mimo oficiální program, nebyl tehdy žádný důvod slušné žádosti nevyhovět, navíc na hřbitově nebyli jen ruští, ale i slovenští a čeští motorkáři, já je nelustroval. Vím přesně, že jedním z nich byl i brněnský antikomunista Jan Kratochvíl, který se dokonce proti už tehdy záměrně šířené dezinformaci o nějakém ‚bratříčkování‘ s Nočními vlky veřejně ohradil,“ zdůraznil Hašek.

Připomněl zároveň, že svůj občanský postoj proti ruské agresi na Ukrajině vyjádřil jednoznačně a jasně, a sice dobrovolnickou prací na jihomoravském KACPu na brněnském výstavišti, kde pomáhal jako dobrovolný hasič s desítkami svých hasičských sester a bratrů uprchlíkům před válkou.

„Proč o tom mlčíš a nepíšeš, Sašo? Nehodí se Ti to do krámu, že? On by totiž nešel zkonstruovat ten obraz ‚aktivního sympatizanta teroristického režimu‘. Takže Alexandr Mitrofanov dnes po letech opět naplnil jedno z předlistopadových přísloví na adresu jeho chlebodárce a zaměstnavatele – LŽE, JAKO KDYŽ RUDÉ PRÁVO TISKNE …“ uzavřel Michal Hašek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Natálie Brožovská

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Byl, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskusetirhonza , 12.03.2024 17:05:21
Sášenka Mitrofanov také komsomolcem? A studoval "Mladou gardu"? Měl v oblibě Pavlíka Morozova? Měl by se Sášenka konečně více otevřít, bo mu stárnou vaječníky.

|  9 |  0

Další články z rubriky

„Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

11:22 „Aby nám EU neuchvátili extrémisti.“ Nerudová prozradila, proč chce do Bruselu

Jednotná v rozmanitosti. Motto, které EU používá už od roku 2000. Je ale i po 24 letech jednota skál…