„Mlčte a šoupejte nohama. Dovychovat!“ Kubal v ČT zpovídal Babiše. Takto dopadl

15.01.2023 11:58 | Ze sítí

Povolební rozhovor moderátora ČT Michala Kubala a Andreje Babiše, který postupuje do 2. kola prezidentských voleb, má dozvuky na sociálních sítích. Novinář Jaroslav Kmenta se pustil do Babiše, že zapíral věci spojené s jeho členstvím v KSČ v minulosti – ale někteří diváci kritizují Kubala za to, jak rozhovor vedl, a doporučují mu, aby radši jen „šoupal nohama“.

„Mlčte a šoupejte nohama. Dovychovat!“ Kubal v ČT zpovídal Babiše. Takto dopadl
Foto: Repro CNN Prima NEWS
Popisek: Andrej Babiš po 1. kole

Redaktor České televize Kubal se zajímal, zda Babiš jako člen KSČ podepsal souhlas se vstupem sovětských vojsk do Československa v roce 1968 a s normalizací. Prezidentskému kandidátovi připomněl, že tyto otázky otevřel sám na své tiskové konferenci, kde se vyjadřoval ke kontroverzní minulosti svého volebního soupeře Petra Pavla a přirovnal ho k ruskému prezidentovi Putinovi.

„Já jen říkám, že pan Pavel byl komunistický rozvědčík, který byl připravován i ke spolupráci s KGB. A jediný takový prezident v Evropě je prezident Putin,“ zmínil Andrej Babiš. „Takže to je všechno. A já jsem byl řadový člen. Nebyl jsem předsedou KSČ, a myslím, že ty materiály, ve kterých jsem mluvil o panu Pavlovi, jsou všude. O mně není vůbec nic,“ dodal ve vysílání pořadu Události, komentáře speciál.

Anketa

Chcete, aby Danuše Nerudová zůstala v politice?

3%
94%
hlasovalo: 17814 lidí
Po opakovaném dotazu moderátora ČT, zda podepsal souhlas se vstupem sovětských vojsk a s normalizací, Babiš řekl: „Ale já nevím, o čem mluvíte.“ Nato Kubal zmínil slova prezidenta Miloše Zemana, že to podepsal každý člen KSČ. „Já nevím, co podepisoval pan Zeman… A myslím, že to je zbytečné téma. Byl jsem řadový člen, já jsem se s tím vypořádal, řekl jsem to popravdě, že jsem na to nebyl pyšný,“ argumentoval Babiš, že do KSČ vstoupil proto, aby mohl pracovat v zahraničí.

Novináře Jaroslava Kmentu naštvalo, že Babiš odmítá, že podepsal souhlas se vstupem sovětských vojsk do Československa a s normalizací: „Nepřizná ani holý fakt,“ napsal.

Diskutéři pod jeho příspěvkem Babiše kritizovali, že během povolební tiskové konference tvrdil, že generál Pavel vítal v roce 1968 vojska ruské armády, když tehdy mu bylo sedm let.

Zazněl však i názor diváka, který Babiše ocenil, a přišlo mu jako nevhodné moderování od Kubala, který během rozhovoru často Babišovi skákal do řeči. Rozezlený divák se obrátil přímo na Kubala.

„Pane inkvizitore Kubale, nejprve – naučte se slušnému chování! A řekněte rodičům, ať vás “dovychovají“. Skákat někomu do řeči není slušné! Prosím vás, to nevíte, že když mluví starší, například pan Babiš, tak máte mlčet? Prosím vás, příště v takové situaci jen “šoupejte nohama“! Laskavě!“ napsal rozčílený fanoušek Babiše Kubalovi.

Ten k tomu připsal: „Recenze. (Mami, ráno kvůli dovychování a šoupáni nohama).“

Pod Kubalovým tweetem rozhořčenému divákovi se objevilo pobavené: „No tedy, Vy jste tedy rebel. Co si to dovolujete? Když mluví předseda, tak se šoupe nohama. Takhle oni to tam v ANO a Agrofertu mají nastavené...“ napsal Horkáč.

„Recenze: Pane Kubale, za mě jste byl skvělý a doufám že to panu Babišovi bude takto připomínat každý moderátor jako vy. Děkuji,“ vzkázal Tomáš Veverka.

V prvním kole voleb prezidenta republiky Petr Pavel těsně porazil s 35,40 % hlasů Andreje Babiše, který získal 34,99 % hlasů. Účast voličů byla z dosavadních prezidentských voleb rekordní, dosáhla 68,24 %. Druhé kolo voleb se uskuteční 27. a 28. ledna.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Po svém to vyřešil nějaký pán s diskuse!, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseZasypal 1 , 15.01.2023 16:15:17
Jeho dva synové, oba studující mu sdělili, že volili gen. Pavla. „No dobře; ode dneška vám zastavují veškerý penězovod a na školu si běžte vydělávat na brigádu..!“ - Tak s tím jedině ode mne souhlas!

|  5 |  0

Další články z rubriky

„Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

20:13 „Bitevní stodola.“ Smáli se, ale funguje to. Rusové vyzráli na ukrajinské drony

Válka na Ukrajině přinesla do moderního válčení použití dronů a dalších bezpilotních letounů, které …