„Mně je na zvracení z vašich otázek, pane Takáči. Tohleto je tak zmanipulovanej pořad!“ Tomio Okamura se rozběsnil v ČT

04.09.2018 19:40

Moderátor úterního Interview ČT24 Daniel Takáč přivítal ve studiu předsedu hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD) Tomia Okamuru. Ten se usadil do křesla a rozpovídal se o demonstracích v Saské Kamenici (Chemnitz). V první polovině pořadu zdůraznil, že Němci mají strach a necítí se bezpečně ve své vlastní zemi. Ve druhé polovině pořadu Okamura vybuchl. Vy mi tady dáváte hnusný otázky, pane Takáči, obořil se na moderátora. V ČSSD se zbláznili, hřímal dál. Ránu od něj dostali i Piráti a předseda vlády Andrej Babiš (ANO).

„Mně je na zvracení z vašich otázek, pane Takáči. Tohleto je tak zmanipulovanej pořad!“ Tomio Okamura se rozběsnil v ČT
Foto: Screen: ČT24
Popisek: Tomio Okamura v pořadu ČT Interview.

Hned v úvodu se Okamura vyjádřil k protestům v Saské Kamenici (Chemnitz). „Tady skutečně občané pochopili, že se jim město mění pod rukama, že pravidla začínají být jiná než ta, na která jsou zvyklí,“ poznamenal Okamura s důrazem na fakt, že Německo bylo vždy vnímáno jako bezpečná země, kde je občan na prvním místě a kde lidé žijí spořádaně. „Teď se tam skutečně masově probudili pracující lidé, rodiny s dětmi, senioři a zjistili, že Německo už není bezpečné, že mají navrch neomarxistické tendence,“ pokračoval Okamura.

Anketa

Sympatizujete s demonstranty, kteří v německé Chemnitz protestovali proti migraci?

98%
2%
hlasovalo: 21155 lidí
A jak přišel na to, že Německo není tak bezpečné jako dřív? Předseda SPD zdůraznil, že protestující demonstranti z Chemnitzu nejsou žádní rasisté či xenofobové, ale média je tak vykreslují. „Bezesporu tam zásadně stoupá kriminalita. V posledních několika letech byly útoky a zabití způsobeny migranty, a to i migranty ve druhé či třetí generaci,“ uvedl Okamura. Pokud by někomu nestačily tyto informace, může se podívat na to, jak se startem migrační krize narostl počet betonových zátarasů v Německu.

„Do Evropy byly přizvány miliony migrantů, o kterých nevíme ani přesná čísla,“ pokračoval host. Předseda ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček sice tvrdí, že přes Česko do Německa rozhodně nemíří davy migrantů, jak to popisuje předseda SPD, Okamura však Hamáčkova slova smetl ze stolu. Sociálním demokratům prý nevěří ani slovo, protože to není tak dávno, co kandidát na ministra zahraničí Miroslav Poche vítal migranty. Alespoň podle Okamury tak činil. „V ČSSD se úplně zbláznili, ti politici,“ shrnul své hodnocení sociální demokracie Okamura.

Tomio Okamura

  • SPD
  • Předseda hnutí Svoboda a přímá demokracie (SPD)
  • poslanec

Anketa

Který z posledních premiérů byl nejlepší?

4%
4%
3%
89%
hlasovalo: 11145 lidí
V Německu prý už mají migrace plné zuby. Jediným řešením této situace je podle hosta nulová tolerance vůči migrantům. Toto stanovisko však podle Okamury neznamená, že by byl rasistou. Takáč se Okamury zeptal, zda odsuzuje rasistické útoky, a host se pořádně rozčílil.

„Já vůbec nechápu tu vaši odpornou otázku. Já, který jsem i dnes terčem útoků od Pirátů a TOP 09. Rasismus je to nejodpornější, co já znám, protože já jsem terčem rasismu po celý život a právě od těch liberálních struktur. Mně se na to neptejte. Zeptejte se na to pana (Ivana) Bartoše (Piráti), proč má takové voliče, to se neptejte mě,“ rozčiloval se předseda SPD.

Okamura je přesvědčen, že zákony musejí být nastaveny tak, že jakýkoli nezákonný migrant nesmí získat azyl. Nikdy. EU jde podle hosta přesně opačným směrem, když se snaží usnadnit pohyb osob po EU včetně migrantů. To je podle Okamury nepřijatelné. Hrozivé podle hosta je, že tuto politiku podporuje i český předseda vlády Andrej Babiš.   

„Andrej Babiš podporuje politiku EU, a zároveň je proti migraci. To je přece nesmysl, to je přece klamání lidí, protože EU podporuje multikulturalismus a migraci. To nelze. Nelze být součástí těch elit, jako je Babiš, který EU potřebuje, protože potřebuje dotace, a zároveň odmítat migraci,“ hřímal před kamerami Okamura.

„Migrace je skutečně plán té Evropské unie. Proto je Evropská unie nereformovatelná,“ vypálil Okamura. O neschopnosti EU se prý Okamura přesvědčil osobně ve chvíli, kdy se byl podívat v Evropském parlamentu. „Vždyť ti poslanci se spolu ani nedomluví, oni potřebují tlumočníky,“ kroutil hlavou Okamura.

SPD proto navrhuje proměnu EU na společenství svobodně spolupracujících suverénních zemí. Okamura to shrnul pod sousloví „konec diktátu Bruselu“.


Tomio Okamura a Daniel Takáč. (Screen: ČT24)

Než se rozloučil s diváky, rázně odmítl, že by hnutí SPD získávalo politické body zvedáním témat extrémní pravice. „Naším tématem je přímá demokracie. Nechceme tady nezákonné migranty, ČSSD naopak vyzývá k přijímání migrantů. To je tedy extremismus,“ rozpálil se host takřka doběla.

A pak ještě jednou udeřil na Takáče. Moderátor chtěl totiž jasně slyšet Okamurův názor na stanovisko Ministerstva vnitra. Odmítá ho? Nebo připouští, že hnutí SPD přebírá některá krajně pravicová témata? Takáčovi by prý stačila jednoduchá odpověď o pár slovech, ale Okamura už se neudržel.

„Mně je na zvracení z vašich otázek, pane Takáči. Tohleto je tak zmanipulovanej pořad. Vy tady podsouváte divákům nějaký konsekvence proti SPD. Vy jste se zbláznil,“ rozčiloval se Okamura. Vyčetl Takáčovi, že se nedokázal lépe připravit a jasně říci, v čem by mělo hnutí SPD přebírat témata krajní pravice. Svědčí to prý o neprofesionální práci zaměstnance veřejnoprávní televize.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…