„Moderní“ Praha má místo novoročního ohňostroje videomapping. A co jinde?

21.12.2019 16:14

Videomapping vyjde hlavní město na 1.990.000 korun bez DPH. Pražany však nápad nové koalice nenadchl. Kritika obyvatel se zaměřila zejména na to, že městský ohňostroj nikomu nevadí, naopak. Daleko větším problémem jsou prý práskající petardy v ulicích. A to v podstatě v průběhu celých vánoční svátků. Video se bude vysílat na budovu Národního muzea 1. ledna od 18:15, 19:15 a 20:15.

„Moderní“ Praha má místo novoročního ohňostroje videomapping. A co jinde?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ohňostroj

Anketa

Chcete šéfa ODS Petra Fialu za premiéra?

3%
97%
hlasovalo: 32491 lidí
Hradec Králové se letos rozhodl uspořádat ohňostroj, který připomene 140. výročí narození „hradeckého“ architekta Josefa Gočára. Akce se bude konat na Velkém náměstí na Nový rok, program začne již ve čtyři hodiny dopoledne, plánuje se promítání záběrů z významných událostí města v roce 2019, během pozdního odpoledne pak bude primátor rozdávat čočkovou polévku a k pít se bude čaj a punč. Samotný ohňostroj začne v 18:00.

V Plzni začne program již ve čtyři na Náměstí republiky a také na Nový rok. Plzeňské nebe se rozzáří po sedmé a radnice zve děti také na dětskou diskotéku.

V Brně se ani letos nebude novoroční ohňostroj konat.

Ohňostroj v Ostravě se bude konat 1.1. 2020 od 18:00 na známém místě u kruhového objezdu v Hrabůvce. Celá světelná show bude doplněna o hudební vystoupení a organizátoři slibují, že něco podobného ještě nikdy v Ostravě k vidění nebylo.

„Bydlíte ve Zlíně a chcete se přijít podívat na parádní novoroční oslavu včetně ohňostroje? Tak přijďte na Nový rok v 18:00 na náměstí Míru, kde bude kromě ohňostroje probíhat i doprovodný program.“

I v Olomouci se nebe rozzáří 1. ledna 2020 od 18:00. Základním stanovištěm bude centrum města. Mimo ohňostroje se prý můžete vydat také procházku s primátorem po olomouckém lese.

Na Sokolský ostrov v Českých Budějovicích se vypravte hned první novoroční den a to od 18:00.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…