„Moji rodiče by nikdy nejeli na dovolenou na dluh.“ Pekarová poučila o životě

18.05.2022 12:34

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09) se v rozhovoru pro Aktuálně.cz rozmluvila mimo jiné o sobě. „Jsem člověk, který se umí dohodnout na kompromisu,“ uvedla mimo jiné.

„Moji rodiče by nikdy nejeli na dovolenou na dluh.“ Pekarová poučila o životě
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

„Jsem taková, jaká jsem, nechci se přetvařovat,“ zmínila Pekarová Adamová. Odpovídala tak na otázku, zda nemá svůj podíl na rozhádanosti Poslanecké sněmovny. „Myslím, že mě čtete trošku jinak, než jaká je realita. Jsem člověk, který se umí dohodnout na kompromisu. To, že vznikla naše koalice Spolu, je přece i moje práce, stejně jako dalších předsedů stran koalice. Odvedli jsme spoustu práce. A důležité bylo, že jsme uměli a umíme hledat konsenzus,“ dodala Pekarová Adamová. Odmítla, že by někdy volila příliš ostré výrazy. 

„Já jsem pořád stejná,“ odmítla také to, že by byla ostřejší než dřív. „Myslím si, že právě to mě dostalo tam, kde jsem. Musela jsem se o sebe postarat, nemohla jsem se spoléhat na to, že mi rodiče někde umetou cestičku. Jsem jenom přímá. Říkám věci tak, jak je myslím,“ prohlásila Pekarová Adamová.

Ta před časem část veřejnosti i opozice nadzvedla tvrzením, že vlády mají vytvářet takové podmínky, aby se o sebe lidé postarali sami. „Myslela jsem to tak, že lidé se mají chovat co nejvíce zodpovědně, a až když si skutečně nemůžou pomoci sami, tak jim pomůže stát. Není možné žít na dluh, nemůže tak žít ani stát, ani jednotlivec. Moji rodiče by nikdy nejeli na dovolenou na dluh. Nepůjčili by si na ni. Tak na ni nejezdili,“ podotkla Pekarová Adamová, že nikdy nebyla s rodiči na dovolené.

A rozebrala také to, s čím se nejvíc setkává. „Když kamkoliv v této zemi přijedu, tak mi lidé říkají, že jsou strašně rádi, že v této těžké situaci, kdy diktátor Putin rozpoutal válku, vládne zrovna naše koalice,“ pravila Pekarová Adamová.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

21:38 „Mladí si myslí, že všechno zachránili Američané“. Plzeňský památník obětí války se smutným osudem

Zrezivělý památník; víc, než se na pohled zdá. Jména škodováckých obětí druhé světové války po necel…