„My v Bruselu víme mnohem lépe než vy, na co se máte dívat!“ Doktor Macek protočil oči. Uniklo z interního dokumentu

22.06.2021 20:59

Dříve vysoce postavený politik Miroslav Macek glosuje snahu státu zvýšit podporu očkování v populaci. „Nemohu si nevzpomenout na letitý výstižný vtip. Kdo získá pro vstup do KSČ tři nové členy, nemusí rok platit členské příspěvky. Kdo získá pro vstup do KSČ pět nových členů, nemusí doživotně platit členské příspěvky. Kdo získá pro vstup do KSČ deset a více nových členů, dostane potvrzení, že s KSČ neměl nikdy nic společného,“ píše Macek.

„My v Bruselu víme mnohem lépe než vy, na co se máte dívat!“ Doktor Macek protočil oči. Uniklo z interního dokumentu
Foto: Archiv PL
Popisek: Miroslav Macek

Anketa

Považujete policejní zákrok vůči mrtvému teplickému Romovi za chybný?

hlasovalo: 23925 lidí
Lékař a bývalý politik Miroslav Macek zveřejnil tradiční úterní glosu, ve které glosuje současné dění. Nejdříve uvedl, že podle výzkumné agentury PAQ Research z konce května vyplývá to, že 36 procent Čechů se buď určitě nechce dát očkovat, či se k této možnosti kloní. Dalších 11 procent neví, zda se naočkovat nechá.

Macek dále poukazuje na některé názory, že podporu očkování by mohlo zvýšit odměňování za podstoupení vakcinace. Cestou výhod pro očkované se prý vydaly některé firmy v Česku. Kupříkladu obchodní řetězec Lidl dává svým zaměstnancům ve dne očkování volno. „Nebudou se tak muset vracet zpět do práce a volný čas využijí k odpočinku,“ uvedl mluvčí společnosti Lidl Tomáš Myler. Zatímco Lidl poskytuje volno, OKD svým zaměstnancům zase dává peněžní odměnu. Každý zaměstnanec OKD, který je naočkován, obdrží příspěvek 3 000 Kč.

Celá glosa ZDE:

Imunolog Václav Hořejší považuje motivaci v podobě odměn za dobrou cestu. „Podle mého názoru by se mělo přistoupit k nějakému způsobu, aby bylo očkování povinné. Ale to je, po zkušenostech s právníky a soudy, zřejmě neprůchozí. Je to ostuda, protože očkování je v celospolečenském zájmu,“ řekl pro iDNES.cz Hořejší.

Jednou z motivací má být covid pas. „To, že budou mít nějaké potvrzení, že byli očkovaní, jim prostě usnadňuje život. Mohou jezdit do zahraničí a účastnit se různých akcí,“ podotkl imunolog a současně dodal: „Pak tu je druhá věc. Pokud by lidé k očkování přišli a dostali by pět set korun na ruku, tak si myslím, že by si to hodně z nich rozmyslelo. Nebo že přivedou svého dědečka, ale to už jsou technické detaily.“            

Tyto zprávy Macek glosuje slovy: „Dodávám:

Nemohu si nevzpomenout na letitý výstižný vtip.

Anketa

Je dobře, aby byly děti pod 16 let očkovány proti covidu-19?

13%
82%
hlasovalo: 7337 lidí

Kdo získá pro vstup do KSČ tři nové členy, nemusí rok platit členské příspěvky.

Kdo získá pro vstup do KSČ pět nových členů, nemusí doživotně platit členské příspěvky.

Kdo získá pro vstup do KSČ deset a více nových členů, dostane potvrzení, že s KSČ neměl nikdy nic společného.“

Dále Macek ironicky poukazuje na to, že v České Lípě řádí covid velmi silně, jak uvádí ve statistice Průměrného denního počtu hospitalizovaných na standardních lůžkách. V roce 2017 jich bylo 202. Za rok 2018 198. Předminulý rok 199 a nakonec za uplynulý rok, tedy v roce pandemie, 184. Stejná statistika pro lůžka JIP byla od roku 2017 až po minulý rok stále stejná, a to na hodnotě 23.

„Nezapomeňte! Kdo se nenechá očkovat, ohrožuje očkované!“ dodává Macek.

Druhou zprávou, kterou expolitik glosuje, je snaha Evropské unie zasáhnout proti vysokému počtu britské televizní a filmové tvorby vysílané v Evropě. „Evropská unie (EU) chce zasáhnout proti nepřiměřenému množství britské televizní a filmové tvorby vysílané v Evropě. Ostrovní seriály jsou totiž i po brexitu považovány za evropská díla, což Bruselu nepřipadá spravedlivé. Ohrožuje to evropskou kulturní rozmanitost, stojí v interním unijním dokumentu, o kterém informoval list Guardian.

Správně! My v Bruselu víme mnohem lépe než vy, na co se máte dívat!“ dodává Macek.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: tle

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

16:34 „Zachránit svět před komunisty, marxisty a fašisty“. Trump na dálku rozpálil Orbánovu konferenci

V Budapešti od čtvrtka již potřetí probíhá maďarská verze Konference konzervativní politické akce (C…