„Na cizí armády je, na důchody ne?!“ A pošta? Vážné podezření. Rána. Bývalí vysocí politici udeřili

03.04.2023 19:15 | Ze sítí

Bývalí poslanci ČSSD proti vládě. Zdeněk Škromach nechápe, jak si může vláda dovolit říct, že na důchody občanů nejsou prostředky, zatímco peníze proudí na „financování cizí armády“. Michal Hašek se negativně vyjádřil k tiskové konferenci pověřeného zástupce ředitele České pošty. Kraje až do pátku neměly o transformaci České pošty žádné oficiální informace. Ministr vnitra Vít Rakušan (STAN) tak podle Haška společně s Českou poštou prokázal své pohrdání vůči starostům a hejtmanům ČR. Vyslovil se i k odprodeji „zbytného majetku“ – 300 poboček České pošty.

„Na cizí armády je, na důchody ne?!“ A pošta? Vážné podezření. Rána. Bývalí vysocí politici udeřili
Foto: Hans Štembera
Popisek: Fronta před pobočkou České pošty

Bývalý český ministr práce a sociálních věcí za ČSSD Zdeněk Škromach se dnes na svém facebookovém profilu kriticky vyjádřil k postupu vlády premiéra Petra Fialy ohledně změn v penzijním systému, zatímco i nadále pokračuje financování „cizí“ – pravděpodobně myšleno ukrajinské – armády. „Stát, který si může dovolit financovat cizí armády, nemůže tvrdit, že nemá na důchody občanů,“ píše Škromach.

Do vlády se opřel na Facebooku i další bývalý poslanec za ČSSD, Michal Hašek. Bývalý zastupitel Jihomoravského kraje po zhlédnutí tiskové konference pověřeného zástupce generálního ředitele České pošty Miroslava Štěpána plánovanou transformaci České pošty označuje za „paskvil“. Má k tomu několik důvodů.

Anketa

Má vláda zvýšit základní sazbu DPH z 21 % na 23 %?

4%
96%
hlasovalo: 26157 lidí
V příspěvku kritizuje především hnutí STAN společně s jeho místopředsedou, ministrem vnitra Vítem Rakušanem. „Ministr vnitra je šéfem STAN (starostové a nezávislí). Fakt dopustil právě on takové ponížení územních samospráv, které byly z přípravy ‚transformace‘ zcela vynechány? To je ten přenos starostovských zkušeností do vrcholové politiky?“ odsuzuje Hašek včasné neposkytnutí informací městům a krajům. Ty až do pátku podle jeho slov žádné oficiální údaje o chystané transformaci neměly. „Ministerstvo vnitra a Česká pošta ukázaly pohrdání vůči starostům a hejtmanům napříč jejich stranickou příslušností,“ konstatuje.

Zmiňuje i větu z tiskové konference, jež ho zaujala, o „prodeji zbytného majetku na realitním trhu“. „Takže – NĚKDO bez samospráv VYBRAL cca 300 poboček ke zrušení,“ vysvětluje, co je oním „zbytkovým majetkem“ myšleno. Podle jeho slov je třeba po prodeji srovnat, jaké pobočky zůstanou, zda budou dostupné, bezbariérové či například s dobrým parkováním. „A potom bude jasné, proč musely některé pobočky zaniknout. Uvědomme si, že majetek České pošty je jedním z posledního uceleného majetku v území. A ten samozřejmě láká…,“ píše Hašek a za prodejem poboček v „lukrativnějších nemovitostech“ tak vidí jen sledování vlastních komerčních zájmů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luk

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Splácíme dluhy druhých., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskusePetr Novák , 03.04.2023 19:49:58
Podle Babiše nás stála podpora Ukrajiny již 500 miliard. No to se rozumí, že není na důchody a země je zadlužená, když chtějí pomáhat celému světu. Takhle zadlužili celé naše generace jen aby se ukázali. A co z toho? Za pár let bude po válce, na naši obětavou pomoc si již nikdo nevzpomene a my budeme splácet dluhy druhých. A budeme stále tam, kde jsme...

|  23 |  0

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…