„Na mne taky štěkala.“ Dusno kolem Černochové roste

23.05.2023 9:44 | Ze sítí

Napětí mezi ministryní obrany Janou Černochovou (ODS) a náčelníkem Generálního štábu armády ČR Karlem Řehkou zhoustlo natolik, že se do věci vložil i prezident Petr Pavel, vrchní velitel ozbrojených sil, a chce slyšet názory obou stran. Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová v této souvislosti popsala svou vlastní zkušenost s ministryní Černochovou: „Na mne paní ministryně také hystericky ‚štěkala‘...“

„Na mne taky štěkala.“ Dusno kolem Černochové roste
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně obrany Jana Černochová

Před pár dny pronikla na veřejnost informace, že náčelník Generálního štábu Armády ČR Karel Řehka chtěl rezignovat na svůj post pro neshody s ministryní obrany Janou Černochovou (ODS). Té Jany Černochové, která ho na post náčelníka generálního štábu prosadila. Podle informací Deníku N jsou vojáci nespokojení, neboť Černochová zabředla do mikromanagementu a snaží se v armádě řešit i to, co by řešit nemusela.

„Paní ministryně má potřebu kontrolovat úplně všechno a začala dělat mikromanagement na generálním štábu,“ zaznělo od zdroje obeznámeného se situací, který si však nepřál být jmenován. Na jeho slova upozornil Deník N.

Teď půjde Černochová s Řehkou k prezidentovi Petru Pavlovi, k vrchnímu veliteli ozbrojených sil, který si chce poslechnout názory obou stran.

„V tuto chvíli nemáme dostatek informací, abychom se k situaci mohli vyjádřit. Mohu potvrdit, že pan prezident se o věc zajímá a chce si vyslechnout stanovisko dotčených aktérů,“ sdělila Seznam Zprávám mluvčí prezidenta Markéta Řeháková.

Z prostředí armády také zaznělo, že Černochová se víc zajímá o svůj PR obraz a ne o modernizaci armády.

„Ministryně se věnuje především svému mediálnímu obrazu a politickému PR a od toho se odvíjí všechno ostatní. Přetížení lidé jsou neustále úkolováni a zahlcováni nepodstatnými problémy a dokladováním mikroproblémů a nemají čas se soustředit na důležité strategické věci. Není možné nastavit dlouhodobé priority práce a držet se jich, protože veškerá činnost se řídí podle rozmarů a okamžitých potřeb ministryně,“ popsal podstatu údajných neshod další zdroj, který si taktéž nepřál být jmenován.

Nezávislá senátorka Jana Zwyrtek Hamplová na sociální síti Facebook prozradila, že i na ni ministryně Černochová „štěkala“, když si jako politička zvolená českými občany dovolila říct, že nesouhlasí s výcvikem ukrajinských vojáků na Libavé.

„Na mne paní ministryně také hystericky ‚štěkala‘, když jsem jako senátorka (zvolena občany své země) řekla na půdě Senátu v klidu svůj jasný – negativní – názor na přítomnost ukrajinských vojsk na Libavé... Ona dáma totiž oponenturu nepřipouští. Už dávno nemá v tak odpovědné funkci co dělat… Utečou kvůli ní skuteční profíci, protože s ní nevydrží… Hlavně že chtěla vyhlašovat válku na základě nepravdivé informace… Podobný člověk je v pozici ministra obrany nebezpečím… Pro všechny. Teď letěla podepsat do USA ‚zvací smlouvu‘. Historie se opakuje, jen s jinými vlajkami,“ vyjádřila svůj názor na smlouvu Česka a USA v oblasti obrany.

Senátorka Jana Zwyrtek Hamplová promlouvá

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

válka na Ukrajině

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Stručné informace týkající se tohoto konfliktu aktualizované ČTK několikrát do hodiny naleznete na této stránce. Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Ha ha ha...., Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré DiskuseJarouš777 , 23.05.2023 11:08:06
Na generálním štábu už se každej bojí říct své jméno, aby nebyl poslán na převýchovu na Libavu....

|  17 |  0

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…