„Náš kraj je potřeba dát do pořádku!" burácel starosta za hnutí STAN. Tak se podívejte, jak to vypadá na záchodech jeho pracoviště

10.08.2021 18:10 | Bleskově

AKTUALIZOVÁNO 12.8 | „Otevřenost a transparentnost. To jsou zásady, kterými se řídí Filip Kořínek, starosta Černošic. Město pod jeho vedením vyrostlo. Nejen co se týká výstavby, ale i co do prestiže," píšou oficiální webové stránky hnutí STAN.

„Náš kraj je potřeba dát do pořádku!" burácel starosta za hnutí STAN. Tak se podívejte, jak to vypadá na záchodech jeho pracoviště
Foto: archiv redakce
Popisek: Toalety městského úřadu Černošic, srpen 2021

Anketa

Kdo v Ústeckém kraji vyhraje volby?

hlasovalo: 9093 lidí
Filip Kořínek prý kromě pořádku hodlá dbát na otevřenost a odpovědnost správy kraje vůči veřejnosti, na věcné rozhodování místo politikaření a také na mnohokrát omílanou transparentnost. Jak to ovšem vypadá v praxi? Na to nejen našim čtenářům poukázal člověk, který nám opakovaně zaslal fotografie z pracoviště úřadu města Černošice, jež se nachází v Podskalské ulici na Praze 2.

Nutno dodat, že budova se kromě zlatavého nápisu Městský úřad Černošice – pracoviště Praha chlubí také vizitkou Ministerstva práce a sociálních věcí. To řídí sociální demokratka Jana Maláčová.

K fotografiím, které jsme získali během několika návštěv našeho čtenáře, netřeba hlubší komentář.

Zažraná špína je přítomna v každém rohu, dveře jsou oprýskané včetně těch vedoucích k pokladně. Samostatná kapitola a nevzhledná vizitka starosty Kořínka (Věci černošické) je místnost tamních toalet.

Už jen z poznámek na dveřích se lze dočíst mnoho.

„Piš a ser," „drž píču a ser" anebo befél „nečum a ser" jsou jen jedny z mnoha výkřiků.

Zub času a inteligence některých návštěvníků asi nepotřebuje více rozebírat.

A náš čtenář?

„Ať žijou moderní úřady, co každý rok slibují. Posílal jsem obdobný humus Vaší redakci již před rokem. Co se změnilo? Vůbec nic, furt stejný děs, špína a hnus," uvedl s poznámkou, že už samotné čekání na doklady vypadá jako ve věznici. Podobný pocit jsme měli také.

Redakce se konkrétně na špinavé a odpudivé prostory černošického pracoviště zeptala přímo u starosty. Stejně tak jsme oslovili několik tamních úředníků. 

„Jen bych upřesnil, že Město Černošice, potažmo sídlo městského úřadu Černošice na adrese Podskalská 19, Praha 2, je budova ve správě Ministerstva práce a sociálních věcí. Tyto prostory má město svěřené rozhodnutím vlády, ale správu budovy nikoliv. Tyto dveře, a případné další nedostatky ohledně úklidu je tak v řešení, a to na straně MPSV. Váš podnět jsme předali k řešení," vysvětlil redakci dva dny po vydání textu Ondřej Gerstendörfer, vedoucí odboru vnitřních věcí města.

Procházka úřadem očima našeho čtenáře

Jak vypadaly WC-dveře před rokem a půl?

a jak vypadají nyní?

Volební leták Filipa Kořínka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tomáš A. Nový

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…