„Ne, volbami se neřídíme.“ Vojtěch chystá dětem další testování

20.09.2021 10:25

Ministr zdravotnictví za hnutí ANO Adam Vojtěch oznámil, že školáky a studenty pravděpodobně čeká další kolo testování na covid-19. Prý se v této věci nehodlá ohlížet na blížící se volby do Sněmovny.

„Ne, volbami se neřídíme.“ Vojtěch chystá dětem další testování
Foto: Screen CNN Prima News
Popisek: Ministr zdravotnictví za ANO Adam Vojtěch na CNN Prima News

Anketa

Je pro vás manželství homosexuálů důležité téma, podle kterého se bude rozhodovat ve volbách?

4%
hlasovalo: 26789 lidí

Šéf resortu zdravotnictví v barvách hnutí ANO Adam Vojtěch v rozhovoru pro Blesk.cz oznámil, že žáky a studenty možná čeká další kolo testování na covid-19.

„Zvažujeme především to, že bychom podobné screeningové testování napříč všemi školami zopakovali. Ještě nemáme přesně termín, ale mělo by to být v průběhu podzimu. Řešíme, že by měla ještě dvě nebo tři kola proběhnout,“ upozornil ministr.

„Zatím ještě nemáme přesný termín, ale plánujeme, že pokud se ta situace nějak rapidně nezhorší, že bychom museli testovat pravidelně, což se zatím neukazuje, tak že bychom to screeningové testování, podobně jako na začátku školního roku, provedli ještě v průběhu podzimu dvakrát, nebo třikrát. Testy k dispozici máme,“ rozvedl myšlenku Vojtěch.    

Rozhodnutí, kdy přesně by mělo proběhnout další kolo plošného testování žáků a studentů, padne podle ministra pravděpodobně na konci září, tedy ještě před volbami. „Určitě se neřídíme volbami. To bychom nedělali testování ani teď v září, což si myslím, že po prázdninách bylo velmi správné,“ pravil Vojtěch.

Upozornil, že čísla nově nakažených sice rostou, což je také důvod pro provedení dalších plošných testů u žáků, ale stále platí, že čísla jsou asi na jedné třetině toho, co se v České republice dělo v září 2020. V nemocnicích v drtivé většině případů končí neočkované osoby.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…