„Nemá rád ukrajinské obilí“. Úplný prd. Babiš ohromil internet s kohoutem

03.03.2024 12:55 | Monitoring

Andrej Babiš ve videu na sociálních sítích představil kohouta jménem Silver. Kohout má podle všeho výhradu vůči ukrajinskému obilí. „Žere jenom české,“ vysvětlil Babiš. Ukrajinské obilí označil za kontaminované obilí, které ničí jak tuzemské, tak evropské zemědělství.

„Nemá rád ukrajinské obilí“. Úplný prd. Babiš ohromil internet s kohoutem
Foto: Repro: Facebook
Popisek: Andrej Babiš s kohoutem Silverem hovoří o ukrajinském obilí

„Silver nemá rád ukrajinské obilí, protože říká, že je kontaminované a ničí naše české zemědělství,“ představil kohouta sedícího po jeho boku předseda hnutí ANO Andrej Babiš.

O závadnosti některých produktů z Ukrajiny hovořila už v dubnu 2023 novinářka Jana Bobošíková: „Nestačili jsme žasnout. V systému rychlého varování pro potraviny a krmiva Evropské unie najdeme od ledna 2020, tedy za poslední 3 roky, čtyři desítky potvrzených oznámení o prokazatelném závažném zdravotním riziku u potravin či krmiv pocházejících z Ukrajiny.“

A v médiích se objevil přesný popis, kterak se obilí, určené pro africké trhy, při transportu Evropou najednou „ztratí“ a nikdo neví, kde je mu konec.

To je podle lídra opozice jen jedna část problému. „Kdo vlastní tu půdu na Ukrajině?“ ptal se Babiš a poté i sám odpověděl: „No ty nadnárodní společnosti, ti oligarchové.“

„Takže Ukrajině z toho i tak zůstane úplný prd a zničí celé evropské zemědělství,“ sečetl Babiš.

Poté se znovu obrátil na kohouta. „Silver žere jenom české obilí. Že jo? Řekni něco,“ mlaskal krátce na kohouta. Ten zůstal mlčet.

Otázkou nicméně zůstává, zda Silver „žere“ ruské obilí. Toho je totiž v Evropě dle slov ministra zemědělství Marka Výborného (KDU-ČSL) přebytek. Na páteční tiskové konferenci ministr hovořil o možnosti zařazení ruského obilí na sankční seznam.

V souvislosti s ukrajinskou produkcí obilí Výborný uvedl, že je třeba dbát na to, aby byla směřována tam, kam historicky patřila – tedy dle slov ministra na Blízký východ a do Afriky. Že bude po 5. červnu prodloužena dohoda o bezcelním obchodu s Ukrajinou, je podle něj dobře.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Lucie Kroutilová

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Uživateli nejlépe hodnocený komentář

Podle postojů a duševní dostatečnosti, Uživatel se přihlásil ke kodexu Dobré Diskuseruský medvěd , 03.03.2024 14:09:48
by ten kohout byl schopnějším ministrem zemědělství než Výborný...

|  28 |  0

Další články z rubriky

„Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

14:04 „Jak je sama doma, neskončí to dobře.“ Holec vytáhl na Černochovou ostrou munici

O průzkumech veřejného mínění, ale i o ministryni obrany Janě Černochové (ODS) mluvili v pořadu Podt…